Siirry sisältöön

Lentokonetekniikka

lentokonetekniikan korjattava kone

Lentokoneasentajan toimenkuvaan kuuluvat ilma-alusten määräaikais- ja käyttöhuollot, tarkastukset, laitevaihdot, muutostyöt sekä vikakorjaukset. Lentokoneasentaja voi osallistua myös lentokoneen tai sen laitteiden valmistamiseen.

Lentämiseen liittyvät turvallisuusvaatimukset edellyttävät kaikilta ilmailualan ammattilaisilta tarkkuutta ja vastuuntuntoista asennoitumista työhönsä. Lentokoneasentajan on kyettävä itsenäiseen työskentelyyn sekä soveltamaan oppimaansa turvallisesti ja loogisesti. Keskeistä kaikissa ryhmän toiminnoissa on työn ja palvelujen tehokkuus, turvallisuus, luotettavuus ja palvelujen laatu. Lentokoneasentajan ammatissa on myös noudatettava kansainvälisiä säädöksiä.

Aidon huoltoympäristön käytännön harjoittelu suoritetaan esimerkiksi Finnairilla, Patrialla tai puolustusvoimissa. Harjoittelu on mahdollista myös ulkomailla.

Suuri osa ilma-alusten huoltotöistä suoritetaan tiimityönä, joten lentokoneasentajalta edellytetään myös ryhmätyötaitoja. Lentokoneasentajat työllistyvät esimerkiksi lentoyhtiöiden, huoltoyritysten, puolustusvoimien tai rajavartiolaitoksen palvelukseen.

Lentokoneasennuksen perustutkintoon on määritelty erityisiä vaatimuksia terveydentilasta.

Tutustu alan arkeen somessa

Alan tutkintojen ePerusteet

Opetushallituksen ePerusteet-palvelussa voit tutustua voimassa oleviin koulutusten opetussuunnitelmiin ja tutkintojen perusteisiin. Katso alan koulutusten ePerusteet tästä:

Ammatillinen perustutkinto
Lentokoneasennuksen perustutkinto(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Ammattitutkinto
Lentokonetekniikan ammattitutkinto(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Erikoisammattitutkinto
Lentokonetekniikan erikoisammattitutkinto(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Haussa olevat koulutukset