Uhkatilanteiden hallinta kaupan alan henkilöstölle – verkkokoulutus
- Hakeutuminen
- Oppisopimus
- Tutkinto
- Turvallisuusalan perustutkinto, PT
- Toteutus
- Verkkokoulutus
- Sijainti
- Tiedepuisto 3, Pori
- Hakuaika
- -
- Koulutusaika
- -
Aikataulu ja toteutus
Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena. Koulutus sisältää neljä Teams -sovelluksen avulla toteutettavaa luentoa, jotka ovat kestoltaan 2 x 1,5 h. Koulutuksen lopputuloksena opiskelijalle syntyy omaan työympäristöön kohdistuvien uhkien ja vaarojen arviointi, jota pystytään hyödyntämään työturvallisuuden kehittämiseen omalla työpaikalla. Opetuskieli on suomi.
Kohderyhmä
Koulutus soveltuu kaupan alalla työskenteleville henkilöille tai alalle suuntaaville henkilöille, jotka ovat työsuhteessa tai työsuhde on alkamassa. Työntunteja on oppisopimusaikana oltava minimissään 25 tuntia viikossa.
Tavoite
Oppisopimuskoulutuksen tavoite on syventää ja vahvistaa työntekijän ammatillista osaamista. Koulutuksessa paneudutaan kaupan alan henkilöturvallisuuteen kohdistuviin uhka- ja vaaratilanteisiin. Opiskelija saa selkeitä toimintamalleja erilaisten riskitilanteiden ennaltaehkäisyyn, tunnistamiseen ja hallintaan.
Sisältö
Koulutuksessa käsitellään seuraavia aiheita:
- henkilöturvallisuus kaupan alalla
- työväkivalta ja sen kohtaaminen
- lainsäädäntö työntekijän, työnantajan ja asiakkaan näkökulmasta
- toimintamalleja ja työmenetelmiä uhkatilanteisiin varautumiseen
- ympäristö, tekniikka ja muut työvälineet turvallisuuden tukijana
Koulutuksessa suoritetaan Turvallisuusalan perustutkinnosta tutkinnon osa Uhkatilanteisiin varautuminen ja tilannehallinta (15 osp). Voit lukea lisää tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksista täältä(siirryt toiseen palveluun).
Valintaperusteet
Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja valintahaastattelun perusteella. Lisäksi opiskelijan tulee työskennellä kaupan alan työtehtävissä ja hänen työnantajansa on oltava valmis sitoutumaan koulutuksen toteutukseen oppisopimuksella.
Kustannukset
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksuton.
Hakeutuminen
Hae koulutukseen 16.2.2025 mennessä sivulla olevasta Hae koulutukseen -kohdasta. Täytä hakemus huolellisesti ja lähetä se ennen hakuajan päättymistä. Täyttämällä ja lähettämällä sähköisen hakulomakkeen suostut samalla, että kaikki opiskelijavalintaan liittyvä viestintä tapahtuu sähköisesti. Hakijat kutsutaan haastatteluun hakuajan päätyttyä. Haastattelut järjestetään 24.2.2025 osoitteessa Tiedepuisto 3, Pori.
Hakukelpoisuusvaatimuksena on, että opiskelijaksi hakeutuvalla tulee koulutuksen alkaessa olla kaupan alan työpaikka. Työsuhde voi alkaa oppisopimuksen alkaessa tai työsuhde voi olla alkanut jo aiemmin. Työntunteja on oppisopimuskoulutuksen aikana on oltava keskimäärin vähintään 25 tuntia viikossa.
Koulutuksen suomen kielen taitovaatimus on B1.2. Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakija kutsutaan kielitaitokokeeseen. Lisätietoja: Kielitaitotasot ja -kokeet
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Vesa Duldin
Lehtori, Turvallisuusala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8213
Tiedepuisto 3, PORI
Päivi Rosenqvist
Koulutuspäällikkö, Lentokonetekniikka, Turvallisuusala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8181
Tiedepuisto 3, PORI