Sähköasentaja, Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto
- Hakeutuminen
- Työvoimakoulutus
- Tutkinto
- Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, PT
- Toteutus
- Päivä
- Sijainti
- Suojantie 2, Rauma
- Hakuaika
- -
- Koulutusaika
- -
Aikataulu ja toteutus
Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Koulutuksen kesto on noin kaksi vuotta. Koulutus toteutetaan päiväopiskeluna ma-pe 8.00-15.00. Lähipäivien lisäksi koulutukseen kuuluu työssäoppimista ja etätehtäviä. Koulutukseen sisältyvät seuraavat lomajaksot: 7.7.-1.8.25, 23.12.25-7.1.26, 6.7.-31.7.26, 23.12.26-7.1.27. Opetuskieli on suomi.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakija-asiakkaille, joilla on kiinnostus ja motivaatio kouluttautua ja työllistyä sähköalalle. Koulutukseen osallistuvalta edellytetään sujuvaa suullista ja kirjallista suomen kielen hallintaa (kielitaitotaso vähintään B1.2).
Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija pystyy koulutuksen jälkeen työskentelemään monipuolisesti erilaisissa sähköalan työpaikoissa ja yrityksissä sähköasentajana. Koulutus antaa valmiudet suorittaa sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon, sähköasentajan pakolliset sekä valinnaiset tutkinnon osat. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma aikaisempien opintojen, työkokemuksen ja henkilökohtaisen työllistymistavoitteen perusteella. Myös ammattitaidon täydentäminen esimerkiksi yksittäisillä tutkinnon osilla on mahdollista. Paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuvana tutkinnon osana voidaan tarjota muun muassa laivasähköasennuksen valinnainen osio.
Sisältö
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja (180 osaamispistettä)
Pakolliset tutkinnon osat:
- Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen (30 osp)
- Pien- ja pienoisjännitesähköasennukset (45 osp)
Valinnaiset tutkinnon osat (70 osp):
- Kappaletavara-automaatioasennukset (45 osp)
- Prosessiautomaatioasennukset (45 osp)
- Rakennusautomaatioasennusket (45 osp)
- Kappaletavara-automaatioasennukset (45 osp)
- Prosessiautomaatioasennukset (45 osp)
- Rakennusautomaatioasennukset (45 osp)
- Sähköverkkoasennukset (45 osp)
- Sähkökäyttöjen asennukset (25 osp)
- Aurinkosähköjärjestelmäasennukset (25 osp)
- Teollisuusrobotin asennus ja käyttö (25 osp)
- Pneumatiikka-asennukset (25 osp)
- Hydrauliikka-asennukset (25 osp)
- Palo- ja tilaturvallisuusjärjestelmien asennukset (25 osp)
- Tietoverkkoasennukset (45 osp)
- Laivasähköasennukset (15 osp)
Yhteiset tutkinnon osat (35 osp)
- Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
- Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
- Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Työssäoppiminen
- Työssäoppimisjakso suoritetaan hyväksytyissä yrityksissä
Lisätietoa tutkinnon sisällöstä ja muodostumisesta: Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, tutkinnon perusteet(siirryt toiseen palveluun)
Lisätietoja
Koulutushaku, koulutuksen aikaiset etuudet:
- Työvoimapalvelut: Marja Kukkakorpi-Karmisto, 044 403 6018, marja.kukkakorpi-karmisto@rauma.fi
Hakeutuminen
Hae koulutukseen 3.3.2025 mennessä Hae koulutukseen -kohdasta. Haku ohjautuu työvoimaviranomaisen hakulomakkeelle. Täytä hakemus huolellisesti kaikilta osin ja perustele, miksi juuri sinä olisit soveltuva tähän koulutukseen. Linkki(siirryt toiseen palveluun) koulutukseen Työmarkkinatorilla. Osa hakijoista kutsutaan hakemuksen perusteella haastatteluun. Haastattelut järjestetään 11.3.2025 Rauman kaupungin Työvoimapalveluiden tiloissa osoitteessa Aittakarinkatu 21, Rauma. Koulutukseen valinta suoritetaan henkilökohtaisen haastattelun pohjalta. Valintatiedot lähetetään kirjeitse.
Koulutuksen suomen kielen taitovaatimus on B1.2. Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakija kutsutaan kielitaitokokeeseen. Lisätietoja: kielitaitotasot ja -kokeet
Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa haastatteluaikasi sekä valintatietosi Työmarkkinatorin Asiointi – Henkilöasiakas -palvelussa (www.tyomarkkinatori.fi). Huomioithan, että koulutushakemus on sitova; hakemuksen perumisella ilman pätevää syytä saattaa olla vaikutusta työttömyysturvaoikeuteen.
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Marko Lindholm
Lehtori, Sähkö- ja automaatiotekniikka
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8258
Suojantie 2, RAUMA
Juhani Nygren
Koulutuspäällikkö, Kone- ja tuotantotekniikka, Laboratorioala, Pintakäsittelyala, Prosessiteollisuus, Rakentaminen, Sähkö- ja automaatiotekniikka, Talotekniikka
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8443
Professorintie 5, PORI