Ruokapalvelujen ammattitutkinto, suurtalouskokki ja ravintolakokki
- Hakeutuminen
- Omaehtoinen
- Tutkinto
- Ruokapalvelujen ammattitutkinto, AT
- Toteutus
- Monimuoto
- Hakuaika
- Jatkuva
- Koulutusaika
- Jatkuva
Aikataulu ja toteutus
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Opinnot koostuvat lähi- ja verkko-opinnoista sekä käytännön työtehtävistä työelämässä. Lähiopintoja voi olla n.kerran kuukaudessa.
Lähiopetuspäiviin osallistumista tarkennetaan kunkin opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.
Koulutuksen kesto on henkilökohtainen aikaisemman osaamisen mukaan. Sovimme kanssasi sopivan aloitusajankohdan.
Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu jo aiemmin alan ammatillisen koulutuksen ja/tai korkeakoulututkinnon suorittaneille ja/tai alan työkokemusta omaaville henkilöille.
Tavoite
Koulutuksen aikana on tarkoitus suorittaa Ruokapalvelujen ammattitutkinto tai osia siitä (osatutkinto).
Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:
Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki.
Tavoitteena on päivittää ja täydentää osaamista.
Sisältö
Koulutuksen laajuus on 150 osp. Opinnot koostuvat pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista.
Pakolliset tutkinnot / 60 osp:
Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala
Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä 60 osp
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala
Ruoanvalmistus suurtaloudessa 60 osp
Valinnaiset tutkinnon osat / 90 osp
Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen 50 osp
Kasvisruokien valmistaminen 40 osp
Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen 50 osp
Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä 30 osp
Ruoanvalmistus tilauspalvelussa 40 osp
Valintaperusteet
Koulutukseen valinta tapahtuu haastattelun pohjalta. Opiskelijalla tulee olla alan työpaikka. Työtehtävien tulee vastata suoritettavaa tutkintoa. Aiempi osaaminen tukee suoritettavaa tutkintoa. Koulutukseen osallistuminen edellyttää aiempaa alan koulutusta tai työkokemusta.
Tutkintokielenä on suomi. Kielitaitovaatimus B1.1.
Kustannukset
Koulutuksen ja tutkinnon hinta on 400 € (sis. alv 0%). Maksu sisältää opetuksen, opetusmateriaalit, tutkintoon sisältyvät näytöt ja tutkintotodistuksen. Oppisopimusopiskelijalle koulutus on maksuton.
Lisätietoja
Lisätietoja koulutuksesta ja oppisopimuksesta Niina Tuomola
niina.tuomola@winnova.fi
tai www.winnova.fi/oppisopimus
Hakeutuminen
Koulutukseen hakeudutaan sähköisellä hakulomakkeella winnova.fi(avautuu uuteen ikkunaan). milloin tahansa. Hakijat kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun.
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Niina Tuomola
Lehtori, Elintarvikeala, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8294
Satamakatu 19, RAUMA
Marja-Riitta Haikkonen
Lehtori, Elintarvikeala, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7842
Satamakatu 19, RAUMA