Siirry sisältöön

Ruokapalvelujen ammattitutkinto, suurtalouskokki ja ravintolakokki

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Ruokapalvelujen ammattitutkinto, AT
Toteutus
Monimuoto
Hakuaika
Jatkuva
Koulutusaika
Jatkuva

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Opinnot koostuvat lähi- ja verkko-opinnoista sekä käytännön työtehtävistä työelämässä. Lähiopintoja voi olla n.kerran kuukaudessa. 

Lähiopetuspäiviin osallistumista tarkennetaan kunkin opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. 

Koulutuksen kesto on henkilökohtainen aikaisemman osaamisen mukaan.  Sovimme kanssasi sopivan aloitusajankohdan. 

Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. 

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu jo aiemmin alan ammatillisen koulutuksen ja/tai korkeakoulututkinnon suorittaneille ja/tai alan työkokemusta omaaville henkilöille. 

Tavoite

Koulutuksen aikana on tarkoitus suorittaa Ruokapalvelujen ammattitutkinto tai osia siitä (osatutkinto).  

Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki 

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki.  

Tavoitteena on päivittää ja täydentää osaamista. 

 

 

Sisältö

Koulutuksen laajuus on 150 osp. Opinnot koostuvat pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. 

Pakolliset tutkinnot / 60 osp: 

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala  

Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä 60 osp 

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala 

Ruoanvalmistus suurtaloudessa 60 osp 

 

Valinnaiset tutkinnon osat / 90 osp 

Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen 50 osp 

Kasvisruokien valmistaminen 40 osp 

Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen 50 osp 

Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä 30 osp 

Ruoanvalmistus tilauspalvelussa 40 osp 

Valintaperusteet

Koulutukseen valinta tapahtuu haastattelun pohjalta. Opiskelijalla tulee olla alan työpaikka. Työtehtävien tulee vastata suoritettavaa tutkintoa. Aiempi osaaminen tukee suoritettavaa tutkintoa. Koulutukseen osallistuminen edellyttää aiempaa alan koulutusta tai työkokemusta.  

Tutkintokielenä on suomi. Kielitaitovaatimus B1.1.

Kustannukset

Koulutuksen ja tutkinnon hinta on 400 € (sis. alv 0%). Maksu sisältää opetuksen, opetusmateriaalit, tutkintoon sisältyvät näytöt ja tutkintotodistuksen. Oppisopimusopiskelijalle koulutus on maksuton. 

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta ja oppisopimuksesta Niina Tuomola

niina.tuomola@winnova.fi

tai www.winnova.fi/oppisopimus 

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan sähköisellä hakulomakkeella winnova.fi(avautuu uuteen ikkunaan). milloin tahansa. Hakijat kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun.  

Yhteyshenkilöt

Marja-Riitta Haikkonen

Lehtori, Elintarvikeala, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala

etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7842
Satamakatu 19, RAUMA