Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto -baarimestari ja tarjoilija
- Hakeutuminen
- Omaehtoinen
- Tutkinto
- Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, AT
- Toteutus
- Monimuoto
- Sijainti
- Satamakatu 19, Rauma
- Hakuaika
- Jatkuva
- Koulutusaika
- Jatkuva
Aikataulu ja toteutus
Opiskelu tapahtuu monimuoto-opiskeluna työelämässä. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Tutkinnosta voi suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia.
Kohderyhmä
Hotelli-, ravintola- ja matkailualalla työskentelevät tai aiempaa alan koulutusta suorittaneet.
Tavoite
Tutkinnon suorittanut voi toimia erilaisten baarien ja cocktailbaarien, ruokaravintoloiden ja kahviloiden asiakaspalvelutehtävissä.
Baarin asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut baarimestari työskentelee erityyppisten hotellien ja ravintoloiden baarin asiakaspalvelutehtävissä.
Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.
Sisältö
Opinnot muodostuvat ravintolan tarjoilutyössä, baarityössä ja cocktailbaarissa toimimisesta. Koulutus tapahtuu yrityksissä koulutussopimuksella tai oppisopimuksella henkilökohtaisen polun mukaisesti. Tutkintoon voi valita myös muita valinnaisia tutkinnon osia.
Koulutuksiiin liittyvät lähipäivät “pikkukoulut” toteutetaan yhteistyössä alan yritysten kanssa.
Hyvän palvelun koulu-harjoituksia ja tutustumista, vierailu ja lounas (1 pv klo 12-16) 1.9.2022
Tarjoilukoulu-osallistuminen palvelutilanteen hoitamiseen, ruokien ja juomien myyntiin ja esittelyyn juhlapalveluyrityksessä (2 pv oman aikataulun mukaisesti)
Baarikoulu-harjoitukset aidossa baariympäristössä (1 pv klo: 12-16) 2.9.2022
Cocktailkoulu-cocktailien valmistusta cocktailbaarissa (2 pv) 14.9 ja 21.9.2022
Viinikoulu-tutustumista viinien maailmaan ja viinitastingeja (3 pv klo 17-20) 17.11 tarinoita valkoviinista ja viinitaseting, 24.11. tarinoita punaviinistä ja viinitaseting, 1.12. tarinoita kuohuviinistä ja viinitaseting
Koulutukseen sisältyy anniskelupaikan vastaavan hoitajan pätevöitymiskoulutus, hygieniakoulutus ja hätäensiapukoulutus.
Kustannukset
Koulutuksen osallistumismaksu 400 €. Oppisopimusopiskelijalla opetus on maksutonta.
Hakeutuminen
Opiskelijaksi voidaan ottaa hakija, jolla katsotaan olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen työkokemuksen tai aiempien alan opintojen perusteella.
Opiskelijaksi ottamisessa sovelletaan yhdenvertaisia valintaperusteita. Valintaperusteissa huomioidaan hakutoive, koulutustarve, alalle suuntautuneisuus ja edellytykset tutkinnon suorittamiseen sekä mahdollinen haastattelu. Kielitaitovaatimus B1.1.
Yhteyshenkilöt
Sami Pihlajaniemi
Opettaja, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7530
Satamakatu 19, RAUMA
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori