Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto -baarimestari ja tarjoilija
- Hakeutuminen
- Omaehtoinen
- Tutkinto
- Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, AT
- Toteutus
- Monimuoto
- Sijainti
- Satamakatu 19, Rauma
- Hakuaika
- Jatkuva
- Koulutusaika
- Jatkuva
Aikataulu ja toteutus
Opiskelu tapahtuu monimuoto-opiskeluna työelämässä. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Tutkinnosta voi suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia.
Koulutuksen kesto on henkilökohtainen aikaisemman osaamisen mukaan. Sovimme kanssasi sopivan aloitusajankohdan. Opetuskieli on suomi.
Kohderyhmä
Hotelli-, ravintola- ja matkailualalla työskentelevät tai aiempaa alan koulutusta suorittaneet.
Tavoite
Tutkinnon suorittanut voi toimia erilaisten baarien ja cocktailbaarien, ruokaravintoloiden ja kahviloiden asiakaspalvelutehtävissä.
Baarin asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut baarimestari työskentelee erityyppisten hotellien ja ravintoloiden baarin asiakaspalvelutehtävissä.
Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.
Sisältö
Opinnot muodostuvat ravintolan tarjoilutyössä, baarityössä ja cocktailbaarissa toimimisesta. Koulutus tapahtuu yrityksissä koulutussopimuksella tai oppisopimuksella henkilökohtaisen polun mukaisesti. Tutkintoon voi valita myös muita valinnaisia tutkinnon osia.
Koulutuksiin liittyviä lähipäiviä toteutetaan mahdollisuuksien mukaan yhteistyössä alan yritysten kanssa esim. alla olevien teemojen mukaan:
- Hyvän palvelun koulu: harjoituksia ja tutustumista
- Tarjoilukoulu: osallistuminen palvelutilanteen hoitamiseen, ruokien ja juomien myyntiin ja esittelyyn juhlapalveluyrityksessä (oman aikataulun mukaisesti)
- Baarikoulu: harjoitukset aidossa baariympäristössä
- Cocktailkoulu: cocktailien valmistusta cocktailbaarissa
- Viinikoulu: tutustumista viinien maailmaan ja viinitastingeja
Lähiopetuspäiviin osallistumista tarkennetaan kunkin opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.
Koulutukseen sisältyy anniskelupaikan vastaavan hoitajan pätevöitymiskoulutus, hygieniakoulutus ja hätäensiapukoulutus.
Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin tästä(siirryt toiseen palveluun)
Valintaperusteet
Opiskelijaksi ottamisessa sovelletaan yhdenvertaisia valintaperusteita. Valintaperusteissa huomioidaan hakutoive, koulutustarve, alalle suuntautuneisuus ja edellytykset tutkinnon suorittamiseen sekä mahdollinen haastattelu.
Kustannukset
Koulutuksen osallistumismaksu 400 € ( + alv 25.5%). Oppisopimusopiskelijalla opetus on maksutonta.
Maksullisissa koulutuksissa viimeisen ilmoittautumis-/hakupäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan koulutuksen aloituspäivänä, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.
Hakeutuminen
Hae koulutukseen sivulla olevasta Hae koulutukseen -kohdasta sähköisellä hakulomakkeella milloin tahansa. Hakijat kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun.
Opiskelijaksi voidaan ottaa hakija, jolla katsotaan olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen työkokemuksen tai aiempien alan opintojen perusteella.
Koulutuksen suomen kielen taitovaatimus on B1.1. Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakija kutsutaan kielitaitotestiin. Lisätietoja: Kielitaitotasot- ja kokeet
Yhteyshenkilöt
Sami Pihlajaniemi
Opettaja, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7530
Satamakatu 19, RAUMA
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Niina Tuomola
Lehtori, Elintarvikeala, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8294
Satamakatu 19, RAUMA