Ravintola- ja cateringalan perustutkinto/Laivatalousapulainen
- Hakeutuminen
- Omaehtoinen
- Tutkinto
- Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, PT
- Toteutus
- Monimuoto
- Sijainti
- Satamakatu 19, Rauma
- Hakuaika
- -
- Koulutusaika
- -
Aikataulu ja toteutus
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna (lähi-, verkko- ja aluksella tapahtuvaa oppimista).
Opintojen aloitus, opintojen kesto ja osa sisällöstä tarkennetaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu merenkulkualasta kiinnostuneille.
Opiskelija voi hakeutua laivatalouden jatko-opintoihin laivakokiksi tai laivatarjoilijaksi. Perustutkinnon jälkeen on mahdollisuus hakeutua laivatalouden esimieskoulutuksiin.
Tavoite
Koulutus antaa pätevyyden ja osaamista laivatalousapulaisen työtehtäviin. Tällä koulutuksella ei vielä voi toimia aluksen kokkina yksin, mutta jatko-opinnot ovat mahdollista.
Sisältö
Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp ja laivatalouspalvelut 20 osp .
Tarvittaessa merenkulkualan turva- ja turvallisuus koulutukset. (STCW).
Valintaperusteet
Opiskelijaksi voidaan ottaa hakija, jolla katsotaan olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon osien suorittamiseen.
Opiskelijaksi ottamisessa sovelletaan yhdenvertaisia valintaperusteita. Valintaperusteissa huomioidaan koulutustarve, alalle suuntautuneisuus ja edellytykset tutkinnon osien suorittamiseen sekä haastattelu. Kielitaitovaatimus B1.1.
Kustannukset
Mahdolliset kustannukset opiskelijalle merimieslääkärintodistus, passi ja pätevyyskirja.
Hakeutuminen
Hakeutuminen Winnovan www sivuilta, www.winnova.fi sähköisellä hakemuksella.
Hakijat haastatellaan henkilökohtaisesti. Hakijoilla tulee olla voimassa oleva merimieslääkärin todistus ennen koulutukseen hyväksymistä/alkamista.
Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakija kutsutaan kielitaitokokeeseen. Kielitaitovaatimus B1.1. Lisätietoja: kielitaitotasot ja -kokeet
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Mikko Sirola
Opettaja, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8009
Satamakatu 19, RAUMA
Jukka Mäkinen
Lehtori, Elintarvikeala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7846
Satamakatu 19, RAUMA