Siirry sisältöön

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto kokki, tarjoilija

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Toteutus
Päivä
Sijainti
Tiedepuisto 3, Pori
Hakuaika
Jatkuva
Koulutusaika
Jatkuva

Kohderyhmä

Kaikki alasta kiinnostuneet.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja -palveluja. Hän toimii työpaikan ja toimintaympäristön liikeidean sekä suomalaisen ruoka- ja tapakulttuurin mukaisesti. Hän hallitsee omavalvonnan ja alkoholin anniskelumääräykset ja toimii kannattavasti ja kestävän toimintatavan mukaisesti.

Majoitus- ja ravitsemisalan ammattilaisena voit työskennellä:

Suosituksia alalle:

Sisältö

Kokki
Kokin osaamisala

Kokki suunnittelee ja valmistaa kylmät ja lämpimät ruokalajit erityyppisissä ravitsemisalan toimipaikoissa maalla tai merellä. Hän tuntee ruoka-aineet, valmistettavat ruokalajit, ruokakulttuurit ja –trendit ja tietää, miten tuotanto järjestetään toimivaksi ja tehokkaaksi. Kokki on perehtynyt myös raaka-aineiden hankintaan ja varastointiin, asiakaspalveluun ja ravitsemuskysymyksiin. Hänen tulee olla ehdottoman hygieeninen työssään. Kokin tehtäviin voi kuulua myös ruoan tarjoilua. Ravintolakokki/laivakokki työskentelee monipuolisissa hotelli- ja ravintola-alan tai laivatalousalan tehtävissä. Työpaikkoja voivat olla hotellit, ravintolat, henkilöstöravintolat, kahvilat, fast food –toimipaikat, juhla- ja pitopalveluyritykset sekä matkustaja- ja rahtialukset.

Tarjoilija
Asiakaspalvelun osaamisala

Tarjoilija toimii myynti- ja palvelutehtävissä muun muassa matkustaja- tai rahtilaivoissa, ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa ja juhlapalveluita tarjoavissa yrityksissä. Hän tuntee hyvin myytävät ruoka-, juoma- ja kokoustuotteet sekä liikeideoiden mukaiset palvelutavat ja –etiketit ja anniskeluasiat. Ammattitaitoinen tarjoilija on kielitaitoinen, ystävällinen ja huoliteltu ja pitää työskentelystä ihmisten parissa. Tarjoilijan tehtäviin voi kuulua myös ruoan valmistusta.

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. työvaatteista ja -välineistä sekä opetusmateriaalista (oppivelvollisuuden ulkopuolella olevat)

Hakeutuminen

Opiskelijaksi voidaan ottaa hakija, jolla katsotaan olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen.

Opiskelijaksi ottamisessa sovelletaan yhdenvertaisia valintaperusteita. Valintaperusteissa huomioidaan hakutoive, koulutustarve, alalle suuntautuneisuus ja edellytykset tutkinnon suorittamiseen.

Koulutuksen suomen kielen taitovaatimus on B1.1. Jos hakija ei ole tehnyt kielitaitotestiä, hakija kutsutaan kielitestiin.

Hakijat haastatellaan osoitteessa Tiedepuisto 3, Teams-haastattelu ei ole mahdollinen.

Koulutukseen valinta tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. 

Yhteyshenkilöt

Johanna Tomberg

Opinto-ohjaaja, Elintarvikeala, Kiinteistöpalvelut, Matkailuala, Puhtauspalvelut, Ravintola- ja catering-ala

etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7747
Tiedepuisto 3, PORI

Marjaana Vihottula

Koulutuspäällikkö, Elintarvikeala, Kiinteistöpalvelut, Matkailuala, Puhtauspalvelut, Ravintola- ja catering-ala

etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7656
Tiedepuisto 3, PORI