Ravintola- ja cateringalan koulutus maahanmuuttajille
- Hakeutuminen
- Työvoimakoulutus
- Tutkinto
- Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, PT
- Toteutus
- Päivä
- Sijainti
- Turuntie 9, Laitila
- Hakuaika
- -
- Koulutusaika
- -
Aikataulu ja toteutus
Koulutusaika on 12 kk ajalla 31.3.2025 – 31.3.2026. Lomajaksot ovat 7.7. – 1.8.2025 ja 20.12.2025 – 6.1.2026. Koulutuksessa ei ole muita lomia.
Opetus on suomen kielellä. Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti päiväkoulutuksena klo 8.00 – 15.00 välillä (satunnaisesti koulutus kestää klo 16.00 asti, poikkeukset ilmoitetaan erikseen). Koulutukseen sisältyy teoriaopintoja, käytännön työtehtäviä opetuskeittiössä ja ravintolan salissa. Koulutus sisältää myös verkko-opintoja, tutustumiskäyntejä alan kohteissa sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Työssäoppimisen aikana työaika on työpaikan työaika. Suomen kieli on vahvasti integroituna alan käytännön opetukseen ja työssäoppimiseen. Koulutuksessa tuetaan suomenkieltä aidoissa työympäristöissä ja tekemällä oppimisella.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Kohderyhmänä ovat maahanmuuttajat, jotka ovat kiinnostuneita ja motivoituneita opiskelemaan ravintola- ja catering-alan ammattilaiseksi sekä haluavat työllistyä ja soveltuvat alan työtehtäviin.
Koulutuksessa on matala suomen kielen osaamisen kynnys. Koulutuksessa suomen kieli on integroituna alan käytännön opetukseen ja työssäoppimiseen. Koulutuksessa tuetaan suomen kieltä aidoissa työympäristöissä ja tekemällä oppien.
Tavoite
Koulutuksen myötä tutustutaan monipuolisesti ravintola- ja catering-alan perustöihin ja työtehtäviin. Tavoitteena on suorittaa osatutkinto ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta sekä työelämään siirtyminen.
Sisältö
Koulutuksen sisältö:
- Ravintola- ja catering-alaan tutustuminen
- Ruokatuotanto
- Erityisruokavaliot ja niiden valmistaminen
- Asiakaspalvelu, tarjoilun perusteet, myynti ja kassan käyttö
- Juomatietous
- Omavalvonta ja hygienia, Hygieniakoulutus ja -testi
- Työturvallisuuskoulutus ja -testi
- EA1 -korttikoulutus
- Anniskelupassi (valinnainen)
- Raaka-ainetietous
- Työyhteisötaidot ja työhaku
- Taloudellinen toiminta
- Suomen kieli, viestintä ja vuorovaikutus
Koulutuksessa voi suorittaa osatutkinnon seuraavista tutkinnon osista:
- Ravitsemispalveluissa toiminen
- Lounasruokien valmistus
- Palvelukeittiötoiminnot
- Kahvilapalvelut
Ja mahdollisesti jokin muun tutkinnon osan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) ja oman osaamisen mukaisesti.
Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin tästä(siirryt toiseen palveluun).
Kustannukset
Koulutuksessa opiskelija saa opiskelumateriaalin ja työ- ja suojavaatteet koulusta. Työkengät tulee hankkia itse. Opiskelijat saavat ruoan ilmaiseksi keittiöopetuspäivinä. Teoriaopetuspäivinä opiskelija huolehtii ja kustantaa itse oman ruokailunsa.
Lisätietoja
Koulutuksen aikaiset etuudet:
- koulutusneuvonta, p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15
Koulutuksen sisältö:
- Vastuukouluttaja, Marianne Lehtinen, marianne.lehtinen@winnova.fi, p. 0444558309
- Koulutusvastaava, Niina Tuomola, niina.tuomola@winnova.fi, p. 0444558294
Hakeutuminen
Koulutukseen haetaan 28.2.2025 mennessä Hae koulutukseen -kohdasta. Haku ohjautuu TE-toimiston hakulomakkeelle. Täytä hakemus huolellisesti ja kerro, miksi olet kiinnostunut kyseisestä koulutuksesta ja alasta. Linkki(siirryt toiseen palveluun) koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Osa hakijoista kutsutaan hakemuksen perusteella haastatteluun 17.3.2025.
Koulutuksen suomen kielen taitovaatimus on vähintään A1.1. Kielitaito arvioidaan haastattelussa. Valinnat koulutukseen tehdään hakemusten ja haastattelun perusteella.
Voit seurata hakemuksesi tilannetta verkossa (mm. haastattelukutsu ja valintapäätös) Työmarkkinatorilla (Henkilöasiakkaat/Asiointi)(siirryt toiseen palveluun).
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jos tulet valituksi koulutukseen, sovi työllistymissuunnitelmasi päivittämisestä työvoimaviranomaisen kanssa.
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Marianne Lehtinen
Lehtori, Ohjaava ja valmentava koulutus
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8309
Satamakatu 19, RAUMA
Niina Tuomola
Lehtori, Elintarvikeala, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8294
Satamakatu 19, RAUMA