Siir­ry si­säl­töön

Ravintola-​ ja catering-​alan pe­rus­tut­kin­to, kokki, tar­joi­li­ja, pk

Ha­keu­tu­mi­nen
Yh­teis­ha­ku
Tut­kin­to
Ravintola-​ ja catering-​alan pe­rus­tut­kin­to, PT
To­teu­tus
Päivä
Si­jain­ti
Sa­ta­ma­ka­tu 19, Rauma / Suo­jan­tie 2, Rauma
Ha­kuai­ka
-
Kou­lu­tusai­ka
-

HAKU PÄÄT­TY­NYT

Ai­ka­tau­lu ja to­teu­tus

Yh­teis­haun kaut­ta tu­le­vat opis­ke­li­jat aloit­ta­vat opin­ton­sa elo­kuun alus­sa.
WinNovassa on mah­dol­li­suus suo­rit­taa opin­to­ja ke­sä­op­pi­so­pi­muk­sel­la. Ly­hyel­lä op­pi­so­pi­muk­sel­la ns. ke­sä­op­pi­so­pi­muk­sel­la opis­ke­li­ja voi edis­tää opin­to­jaan ly­hyis­sä­kin työ­suh­teis­sa, vaik­ka­pa ke­sä­työs­sä. Lue lisää 
www.winnova.fi/ke­saop­pi­so­pi­mus

Koh­de­ryh­mä

Val­ta­kun­nal­li­nen yh­teis­ha­ku Opin­to­po­lus­sa on tar­koi­tet­tu pe­rus­kou­lun­sa päät­tä­vil­le ja vail­la am­ma­til­lis­ta tut­kin­toa ole­vil­le. WinNovan oma jat­ku­va haku on avoin­na kai­kil­le ha­ki­joil­le – myös jo ai­em­min am­ma­til­li­sen tai kor­kea­kou­lu­tut­kin­non suo­rit­ta­neil­le.

Am­ma­til­li­sis­ta pe­rus­tut­kin­nois­ta sekä ammatti-​ ja eri­koi­sam­mat­ti­tut­kin­nois­ta saa ylei­sen jatko-​opintokelpoisuuden am­mat­ti­kor­kea­kou­lui­hin ja yli­opis­toi­hin.

Ta­voi­te

Ravintola-​ ja catering-​alan pe­rus­tut­kin­non suo­rit­ta­nut on kie­li­tai­toi­nen sekä myynti-​ ja asia­kas­pal­ve­lu­hen­ki­nen. Hän suun­nit­te­lee, to­teut­taa, val­mis­taa ja myy tuot­tei­ta ja -​palveluja. Hän toi­mii työ­pai­kan ja toi­min­taym­pä­ris­tön lii­kei­dean sekä suo­ma­lai­sen ruoka-​ ja ta­pa­kult­tuu­rin mu­kai­ses­ti. Hän hal­lit­see oma­val­von­nan ja al­ko­ho­lin an­nis­ke­lu­mää­räyk­set ja toi­mii kan­nat­ta­vas­ti ja kes­tä­vän toi­min­ta­ta­van mu­kai­ses­ti.

Majoitus-​ ja ra­vit­se­mi­sa­lan am­mat­ti­lai­se­na voit työs­ken­nel­lä:

Suo­si­tuk­sia alal­le:

Rau­mal­la mah­dol­li­suus suo­rit­taa va­lin­nai­se­na osana lai­va­ta­lous (edel­lyt­tää me­ri­mies­lää­kä­rin­to­dis­tus­ta). Opis­ke­lun pää­tyt­tyä voi anoa Me­ren­kul­ku­lai­tok­sel­ta lai­va­ko­kin/ta­lous­a­pu­lai­sen pä­te­vyys­kir­jan.

Si­säl­tö

Kokki

Ruo­ka­pal­ve­lun osaa­mi­sa­la

Kokki suun­nit­te­lee ja val­mis­taa kyl­mät ja läm­pi­mät ruo­ka­la­jit eri­tyyp­pi­sis­sä ra­vit­se­mi­sa­lan toi­mi­pai­kois­sa maal­la tai me­rel­lä. Hän tun­tee ruoka-​aineet, val­mis­tet­ta­vat ruo­ka­la­jit, ruo­ka­kult­tuu­rit ja –tren­dit ja tie­tää, miten tuo­tan­to jär­jes­te­tään toi­mi­vak­si ja te­hok­kaak­si. Kokki on pe­reh­ty­nyt myös raaka-​aineiden han­kin­taan ja va­ras­toin­tiin, asia­kas­pal­ve­luun ja ra­vit­se­mus­ky­sy­myk­siin. Hänen tulee olla eh­dot­to­man hy­giee­ni­nen työs­sään. Kokin teh­tä­viin voi kuu­lua myös ruoan tar­joi­lua. Ra­vin­to­la­kok­ki/lai­va­kok­ki työs­ken­te­lee mo­ni­puo­li­sis­sa hotelli-​ ja ravintola-​alan tai lai­va­ta­lous­a­lan teh­tä­vis­sä. Työ­paik­ko­ja voi­vat olla ho­tel­lit, ra­vin­to­lat, hen­ki­lös­tö­ra­vin­to­lat, kah­vi­lat, fast food –toi­mi­pai­kat, juhla-​ ja pi­to­pal­ve­lu­yri­tyk­set sekä matkustaja-​ ja rah­tia­luk­set. Lai­va­kok­ki työs­ken­te­lee ruokatuotanto-​ ja pal­ve­lu­teh­tä­vis­sä matkustaja-​ ja rah­tia­luk­sil­la. Hän pe­reh­tyy lai­va­työn eri­koi­so­lo­suh­tei­siin ja osaa toi­mia kan­sain­vä­lis­ten tur­val­li­suus­sää­dös­ten edel­lyt­tä­mäl­lä ta­val­la. Työ aluk­sil­la vaa­tii hyvää kie­li­tai­toa ja it­se­näis­tä toi­min­taa.

Tar­joi­li­ja

Asia­kas­pal­ve­lun osaa­mi­sa­la

Tar­joi­li­ja toi­mii myynti-​ ja pal­ve­lu­teh­tä­vis­sä muun muas­sa matkustaja-​ tai rah­ti­lai­vois­sa, ra­vin­to­lois­sa, hen­ki­lös­tö­ra­vin­to­lois­sa ja juh­la­pal­ve­lui­ta tar­joa­vis­sa yri­tyk­sis­sä. Hän tun­tee hyvin myy­tä­vät ruoka-​, juoma-​ ja ko­kous­tuot­teet sekä lii­kei­deoi­den mu­kai­set pal­ve­lu­ta­vat ja –eti­ke­tit ja an­nis­ke­lu­asiat. Am­mat­ti­tai­toi­nen tar­joi­li­ja on kie­li­tai­toi­nen, ys­tä­väl­li­nen ja huo­li­tel­tu ja pitää työs­ken­te­lys­tä ih­mis­ten pa­ris­sa. Tar­joi­li­jan teh­tä­viin voi kuu­lua myös ruoan val­mis­tus­ta.

Lai­va­kok­ki ja lai­va­tar­joi­li­ja

Lai­va­ko­kik­si suun­tau­tu­nut voi hakea opis­ke­lun pää­tyt­tyä Tra­fil­ta lai­va­ko­kin pä­te­vyys­kir­jaa ja lai­va­tar­joi­li­jak­si suun­tau­tu­nut vas­taa­vas­ti opis­ke­lun pää­tyt­tyä ta­lous­a­pu­lai­sen pä­te­vyys­kir­jaa. Opis­ke­lu edel­lyt­tää hy­väk­syt­tyä me­ri­mies­lää­kä­ri­to­dis­tus­ta me­ri­kel­poi­suu­des­ta. Tar­joi­li­ja/lai­va­tar­joi­li­ja työs­ken­te­lee myynti-​ ja pal­ve­lu­teh­tä­vis­sä muun muas­sa ra­vin­to­lois­sa, hen­ki­lös­tö­ra­vin­to­lois­sa ja mat­kus­ta­ja ja rah­ti­lai­vois­sa. Asia­kas­pal­ve­lu­työ edel­lyt­tää myyn­ti­hen­ki­syyt­tä, oma­toi­mi­suut­ta, jous­ta­vuut­ta, kie­li­tai­toa ja hyvää käy­tös­tä sekä ul­kois­ta siis­teyt­tä.

Mah­dol­li­suus suo­rit­taa työs­sä­op­pi­mis­ta lai­voil­la (edel­lyt­tää me­ri­mies­lää­kä­rin­to­dis­tus­ta ja laiva-​talousopintoja).

Kaik­kiin opin­toi­hin si­säl­tyy työs­sä­op­pi­mis­ta alan yri­tyk­sis­sä maal­la tai me­rel­lä sekä opin­näy­te­työ.

Kus­tan­nuk­set

Mah­dol­li­sia kus­tan­nuk­sia syn­tyy mm. kou­lu­mat­kois­ta.

Huo­mio

YH­TEIS­HA­KU

Ha­keu­tu­mi­nen

Tu­los­sa pe­rus­o­pe­tuk­sen jäl­kei­sen kou­lu­tuk­sen yh­teis­ha­kuun 20.2.-19.3.2024 osoit­tees­sa Opin­to­pol­ku(siir­ryt toi­seen pal­ve­luun)

HUOM. Opin­to­po­lun yh­teis­haus­sa EI VOI HA­KEU­TUA am­ma­til­li­seen pe­rus­kou­lu­tuk­seen, jos on pe­rus­o­pe­tuk­sen jäl­keen suo­rit­ta­nut am­ma­til­li­sen pe­rus­tut­kin­non, muun am­ma­til­li­sen tut­kin­non tai kor­kea­kou­lu­tut­kin­non.

Jat­ku­va haku
Yh­teis­haun jäl­keen mah­dol­li­set va­paat pai­kat tu­le­vat ha­kuun kai­kil­le WinNovan verk­ko­pal­ve­luun.

Jos ha­ki­jan äi­din­kie­li on muu kuin suomi, on kie­li­tai­to­vaa­ti­muk­se­na vä­hin­tään B1.1. 
Li­sä­tie­to­ja: Kie­li­tai­to­ta­sot ja ko­keet(siir­ryt toi­seen pal­ve­luun)

HAKU PÄÄT­TY­NYT

Yh­teys­hen­ki­löt