Siirry sisältöön

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, tarjoilija

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Tiedepuisto 3, Pori
Hakuaika
Jatkuva
Koulutusaika
Jatkuva

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan lähiopiskeluna. Koulutuksen kesto ja sisältö on yksilöllinen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) opintojen alkaessa. Koulutus sisältää yrityksissä tapahtuvaa oppimista. Opetuskieli on suomi.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu ravintola- ja catering-alasta kiinnostuneille henkilöille. Koulutukseen voivat hakea myös jo aiemman tutkinnon suorittaneet.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinto tai osatutkinto. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja palveluja. Hän toimii työpaikan ja toimintaympäristön liikeidean sekä suomalaisen ruoka- ja tapakulttuurin mukaisesti. Hän hallitsee omavalvonnan ja alkoholin anniskelumääräykset ja toimii kannattavasti ja kestävän toimintatavan mukaisesti.

Majoitus- ja ravitsemisalan ammattilaisena voit työskennellä:

Suosituksia alalle:

Sisältö

Ravintola­ ja catering-­alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa, ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osp), kaksi osaamisalan pakollista tutkinnon osaa (yhteensä 65 osp) ja valinnaisia tutkinnon osia (60 osp).

Ravintola­ ja catering-alan perustutkinto sisältää kaksi osaamisalaa: asiakaspalvelun osaamisala (tarjoilija) ja ruokapalvelun osaamisala (kokki)

Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin tästä(siirryt toiseen palveluun).

Valintaperusteet

Opiskelijaksi ottamisessa sovelletaan yhdenvertaisia valintaperusteita. Valintaperusteissa huomioidaan mm. hakutoive, koulutustarve ja alalle suuntautuneisuus. Opiskelijaksi voidaan ottaa hakija, jolla katsotaan olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen. Lisätietoja: WinNovan jatkuvan haun valintaperusteet

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. työvaatteista ja -välineistä sekä opetusmateriaalista.

Oppivelvollisille kaikki opetuksessa tarvittavat oppikirjat ja muut materiaalit sekä työvälineet, -asut ja -aineet ovat maksuttomia. Opintoja täydentävistä vapaaehtoisista opintoretkistä, vierailuista, tapahtumista ja muista vastaavista toiminnoista voidaan periä kohtuullisia maksuja.

Hakeutuminen

Hae koulutukseen sivulla olevasta Hae koulutukseen -kohdasta. Täytä hakemus huolellisesti. Täyttämällä ja lähettämällä sähköisen hakulomakkeen suostut samalla, että kaikki opiskelijavalintaan liittyvä viestintä tapahtuu sähköisesti. Kaikki hakemuksen jättäneet hakijat haastatellaan. Saat erillisen haastattelukutsun sähköpostilla kahden viikon kuluessa. Haastattelut järjestetään osoitteessa Tiedepuisto 3, Pori. Huom. verkkohaastattelu (Teams tms.) ei ole mahdollinen. Koulutukseen valinta tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Koulutuksen suomen kielen taitovaatimus on B1.1Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakija kutsutaan kielitaitokokeeseen. Lisätietoja: Kielitaitotasot ja -kokeet

Yhteyshenkilöt