Siirry sisältöön

Merenkulkualan perustutkinto, laivasähköasentaja, muuntokoulutus

Hakeutuminen
Omaehtoinen
Tutkinto
Merenkulkualan perustutkinto, PT
Toteutus
Monimuoto
Sijainti
Suojantie 2, Rauma
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

HAKU PÄÄTTYNYT

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Koulutuksen kesto ja sisältö on yksilöllinen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) opintojen alussa. Opetuskieli on suomi. 

Lähiopinnot: 13. – 31.1.2025, 31.3. – 23.5.2025

Muu koulutusaika sisältää verkko-opintoja ja työssäoppimista. Työssäoppiminen suoritetaan ohjattuna harjoitteluna aluksilla. Harjoittelujaksot kestävät aluksesta riippuen yleensä 2-6 viikkoa kerrallaan, jonka jälkeen on samanpituinen vapaajakso. Kokonaisharjoittelun määrä riippuu henkilökohtaisesta osaamisen kehittämisssuunnitelmasta ja on yleensä 90-150 laivallaolo-päivää.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu sähköalan tutkinnon suorittaneille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet työskentelemään aluksilla tai meriteollisuuden tehtävissä.

Tavoite

Muuntokoulutus on aluksen miehityksestä ja laivaväen pätevyydestä annetun asetuksen (508/2018) 50 §:n 2 kohdassa tarkoitettu koulutus (STCW A-III/7), laivasähkömies. Koulutus voidaan suorittaa osatutkintona tai koko tutkintona. Koulutus täyttää aluksen miehityksestä ja laivaväen pätevyydestä annetun asetuksen (508/2018) vaatimukset ja Euroopan Parlamentin ja Neuvoston direktiivin (2008/106/EY) sekä sen muuttamisesta annetun direktiivin (2012/35/EU) edellyttämät vähimmäisvaatimukset merenkulkijoiden koulutuksesta. Koulutus täyttää myös merenkulkijoiden koulutusta, pätevyyskirjoja ja vahdinpitoa koskevan STCW-yleissopimuksen Manilla muutosten mukaisen liitteen vaatimukset.

Laivasähköasentajan tutkintonimikkeen suorittanut laivasähköasentaja osaa tehdä sähkökoneiden ja -laitteiden sekä automaatiojärjestelmien asennukseen, käyttöönottoon, huoltoon ja kunnossapitoon liittyviä töitä kansallisten ja kansainvälisten määräysten mukaisesti. Keskeinen osaaminen koskee alusten sähkölaitteiden ja -järjestelmien huoltoon, vianetsintään, vikojen korjaamiseen, tarkastuksiin, säätöihin ja testaukseen liittyviä töitä.

Merenkulun perustutkinnon suorittaneet voivat lisäksi toimia vahtimiehenä kansi- tai koneosastossa. Tutkinnon suorittaja hallitsee merenkulkijoiden koulutusta, pätevyyskirjoja ja vahdinpitoa koskevan yleissopimuksen A II/4 (kansivahtimies) ja/tai A III/4 (konevahtimies), A VI/1 (hätätilannekoulutus), A VI/2.1 (pelastusvenemies), A-VI/6-1 (Turvatoimiasioiden peruskoulutus) ja A-VI/6-2 (Turvatoimiasioiden lisäkoulutus) määräysten mukaiset hätätilantoiminnan perusteet ja turvatoimiasioiden perusteet.

Sähkökäytön koulutusohjelman sisällöt vastaavat lisäksi valtioneuvoston asetuksen, 21.12.2016/1435, asettamia sähköalan opintoja koskevia perusvaatimuksia (3§), jotka koskevat toisen asteen tutkinnon tai sähkönkäytön osaamisalan osien suorittamista.

Sisältö

Merenkulkualan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Pakollisten ja valinnaisten opintojen laajuus riippuu osaamisalasta ja tutkintonimikkeestä.

Tässä koulutuksessa pakolliset suoritettavat tutkinnon osat ovat:

Valinnaiset suoritettavat tutkinnon osat ovat:

Lue lisää tutkinnosta ePerusteista(siirryt toiseen palveluun).

Valintaperusteet

Koulutuksen valintakriteerit ovat:

Merenkulkualan perustutkinnossa on omat terveydentilavaatimukset. Lisätietoja: Terveydentilavaatimukset(siirryt toiseen palveluun)

Koulutuksen kielitaitovaatimus on B1.1.

Lisätietoja: jatkuvan haun valintaperusteet

Lisätietoja

Koulutus suoritetaan yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa. Koulutuksen sisältöön liittyviä lisätietoja antaa:

Hakeutuminen

Hae koulutukseen sivulla olevasta Hae koulutukseen -kohdasta. Täytä hakemus huolellisesti ja lähetä se ennen hakuajan päättymistä. Liitä hakemuksen liitteeksi merimieslääkärin todistus, suoritetun sähkö-/automaatioalan tutkinnon tutkintotodistus ja mahdolliset työtodistukset. Täyttämällä ja lähettämällä sähköisen hakulomakkeen suostut samalla, että kaikki opiskelijavalintaan liittyvä viestintä tapahtuu sähköisesti. 

Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakija kutsutaan kielitaitokokeeseen. Lisätietoja: Kielitaitotasot ja -kokeet

HAKU PÄÄTTYNYT

Yhteyshenkilöt

Kari Toivonen

Koulutuspäällikkö, Ajoneuvoala, Kuljetus ja logistiikka, Merenkulkuala

etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7957
Suojantie 2, RAUMA