Matkailupalvelujen ammattitutkinto
- Hakeutuminen
- Oppisopimus
- Tutkinto
- Matkailupalvelujen ammattitutkinto, AT
- Toteutus
- Monimuoto
- Sijainti
- Satamakatu 19, Rauma
- Hakuaika
- Jatkuva
- Koulutusaika
- Jatkuva
Aikataulu ja toteutus
Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella tai omaehtoisena koulutuksena. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, sisältäen lähi- ja verkko-opetusta sekä työelämässä oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
Koulutuksen kesto ja sisältö on yksilöllinen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) opintojen alkaessa. Opetuskieli on suomi.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu kaikille matkailualalla työskenteleville, asiakaspalvelukokemusta omaaville ja alasta kiinnostuneille henkilöille.
Oppisopimuskoulutukseen hakevalta edellytetään alan työpaikkaa tai työsuhteen alkamista. Työtunteja oppisopimuksen aikana oltava vähintään 25h/vk. Lue lisää oppisopimuksesta tästä.
Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Sinulla on mahdollisuus suorittaa Satakunnan ammattikorkeakoulun Nopsa-väylä -opintoja opintojesi aikana. Lue lisää Nopsa-väylä -opinnoista tästä.
Tavoite
Matkailupalvelujen ammattitutkinnon suorittanut on matkailualan ammattilainen, joka osaa toimia ohjelmapalvelu-, markkinointi-, myynti- ja tapahtumatuotannon työtehtävissä. Asiakaspalvelu- ja turvallisuusasiat ovat esillä kaikissa tutkinnon osissa. Työssäsi suunnittelet, paketoit ja myyt kannattavasti erilaisia palveluja asiakkaille ja voit osallistua tapahtumien järjestämiseen. Työpaikkaesimerkkejä: hotellit, matkailuyritykset, matkustajalaivat, kokous- ja kongressipalvelut, ohjelmapalveluyritykset, tapahtumajärjestäjät, lentoyhtiön asiakaspalvelutehtävät.
Osaat:
- suunnitella, tuotteistaa, myydä ja toteuttaa erilaisia asiakaslähtöisiä matkailupalveluja
- työskennellä erilaisissa matkailualan asiakasneuvonta- ja myyntitehtävissä, markkinointitehtävissä, ohjelmapalvelutehtävissä, hotellin vastaanotossa, tapahtumatuotannossa tai lentokoneen matkustamon asiakaspalvelutehtävissä
- työskennellä myynti- asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti, vastuullisesti ja kestävän toimintatavan mukaisesti
- varmistaa asiakkaiden turvallisuuden
- palvella asiakkaita kielitaitoisesti
- arvioida ja kehittää työtään.
Sisältö
Matkailupalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Opintojen keskeinen sisältö muodostuu matkailualan asiakaspalvelusta, myynnistä, markkinoinnista, kannattavuudesta ja turvallisuusasioista. Valinnaisista tutkinnon osista voit muodostaa omien tarpeiden ja mielenkiinnon mukaan ammattitaitoasi kehittävän kokonaisuuden.
Pakollinen tutkinnon osa (50 osaamispistettä)
- Matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen, 50 osp
Valinnaiset tutkinnon osat (100 osaamispistettä), jotka voit valita osaamisesi kehittämisen mukaan. Esimerkiksi:
- Hotellin puhtauspalveluissa toimiminen, 25 osp
- Hotellin vastaanotossa toimiminen, 45 osp
- Kokous- tai kongressipalvelutehtävissä toimiminen, 25 osp
- Matkailun asiakasneuvonta- ja myyntipisteen hoitaminen, 30 osp
- Matkailun markkinointi- ja myyntitehtävissä toimiminen, 45 osp
- Ohjelmapalvelujen toteuttaminen, 45 osp
- Tapahtuman tuottaminen ja toteuttaminen, 55 osp
Koulutukseen sisältyvät lisäksi seuraavat kortti- ja passikoulutukset:
- Hygieniapassi
- Anniskelupassi
- EA 1 -taidot
- Työturvallisuuskortti
Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin tästä(siirryt toiseen palveluun).
Valintaperusteet
Opiskelijaksi voidaan ottaa hakija, jolla katsotaan olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen. Opiskelijaksi ottamisessa sovelletaan yhdenvertaisia valintaperusteita. Valintaperusteissa huomioidaan hakutoive, koulutustarve, alalle suuntautuneisuus ja edellytykset tutkinnon suorittamiseen.
WinNovassa on käytössä jatkuvan haun yhteiset valintaperusteet: jatkuvan haun valintaperusteet(avautuu uuteen ikkunaan). Opiskelijavalinta tehdään pisteyttämällä hakijat kriteerien perusteella.
Kustannukset
Koulutus on oppisopimuskoulutuksena maksuton. Omaehtoisen koulutuksen hinta 400 € (sis. alv.) koko tutkinto, tutkinnon osan hinta 150 €. Muita mahdollisia kuluja ovat työkengät ja -vaatteet.
Maksullisissa koulutuksissa viimeisen ilmoittautumis-/hakupäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan koulutuksen aloituspäivänä, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.
Hakeutuminen
Hae koulutukseen sivulla olevasta Hae koulutukseen -kohdasta. Täytä hakemus huolellisesti. Täyttämällä ja lähettämällä sähköisen hakulomakkeen suostut samalla, että kaikki opiskelijavalintaan liittyvä viestintä tapahtuu sähköisesti. Hakijaan otetaan yhteyttä 7 vrk kuluessa hakemuksen jättämisestä. Kaikki hakemuksen jättäneet hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastatteluja suoritetaan non-stop aikataululla. Hakija saa tiedon valinnasta haastattelun yhteydessä.
Hakukelpoisuusvaatimuksena on aiempi perustutkinto ja/tai työkokemus.
Koulutuksen suomen kielen taitovaatimus on B1.1. Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakija kutsutaan kielitaitokokeeseen. Lisätietoja: Kielitaitotasot- ja kokeet
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Sari Syrjälä
Lehtori, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8106
Satamakatu 19, RAUMA
Niina Tuomola
Lehtori, Elintarvikeala, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8294
Satamakatu 19, RAUMA