Leipomoalan ammattitutkinto
- Hakeutuminen
- Oppisopimus
- Tutkinto
- Leipomoalan ammattitutkinto, AT
- Toteutus
- Monimuoto
- Sijainti
- Tiedepuisto 3, Pori
- Hakuaika
- Jatkuva
- Koulutusaika
- Jatkuva
Aikataulu ja toteutus
Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella tai omaehtoisena koulutuksena. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, sisältäen lähiopetusta ja työelämässä oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
Koulutus aloitusaika, kesto ja sisältö on yksilöllinen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) opintojen alkaessa. Opetuskieli on suomi.
Kohderyhmä
Koulutus soveltuu leipomoalasta kiinnostuneille tai leipomoalalla jo työskenteleville henkilöille. Koulutukseen voivat hakeutua myös jo aiemman tutkinnon suorittaneet.
Oppisopimuskoulutukseen hakevalta edellytetään leipomoalan työpaikkaa tai työsuhteen alkamista. Työtunteja oppisopimuksen aikana oltava vähintään 25h/vk.
Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Tavoite
Leipomoalan ammattitutkinnon suorittanut
- hallitsee työturvallisuus- ja ergonomiaohjeet
- osaa pakata tuotteet asianmukaisiin pakkauksiin
- tekee tuotteisiin tuoteselosteet, pakkaa ja lähettää tuotteet asiakkaille
- osaa työskennellä taloudellisesti, tuloksellisesti ja joustavasti halliten leipomoalan työmenetelmät
- hallitsee tuotelaadun toteutumisen ja tietotekniikan käytön työssään.
Sisältö
Leipomoalan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkintoon sisältyy kolme tutkintonimikettä, joita ovat:
- kondiittorikisälli
- leipomoteollisuuden kisälli
- leipurikisälli
Tutkinnon pakollisia tutkinnon osia on 60 osaamispistettä tai 90 osaamispistettä valitusta tutkintonimikkeestä riippuen. Tutkinnon valinnaisia tutkinnon osia on 60 osaamispistettä tai 90 osaamispistettä valitusta tutkintonimikkeestä riippuen.
Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin tästä.
Valintaperusteet
WinNovassa on käytössä jatkuvan haun yhteiset valintaperusteet. Opiskelijavalinta tehdään pisteyttämällä hakijat kriteerien perusteella.
Kustannukset
Koulutus on oppisopimuskoulutuksena maksuton. Omaehtoisen koulutuksen hinta 400 € (sis. alv.) koko tutkinto, tutkinnon osan hinta 150 €.
Maksullisissa koulutuksissa viimeisen ilmoittautumis-/hakupäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50 % osallistumismaksusta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan koulutuksen aloituspäivänä, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.
Hakeutuminen
Hae koulutukseen sivulla olevasta Hae koulutukseen -kohdasta. Täytä hakemus huolellisesti. Täyttämällä ja lähettämällä sähköisen hakulomakkeen suostut samalla, että kaikki opiskelijavalintaan liittyvä viestintä tapahtuu sähköisesti. Kaikki hakemuksen jättäneet hakijat kutsutaan haastatteluun. Haastattelut järjestetään WinNovan Porin toimipisteessä osoitteessa Tiedepuisto 3, Pori. Haastatteluja suoritetaan non-stop aikataululla. Valintapäätös tehdään kahden viikon sisällä haastattelusta.
Hakukelpoisuusvaatimuksena on aiempi perustutkinto ja/tai työkokemus.
Koulutuksen suomen kielen taitovaatimus on B1.1. Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakija kutsutaan kielitaitokokeeseen. Lisätietoja: kielitaitotasot ja -kokeet
Yhteyshenkilöt
Sanna Granroth
Lehtori, Elintarvikeala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7455
Tiedepuisto 3, Pori
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Annika Polvi
Lehtori, Elintarvikeala, Matkailuala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7865
Tiedepuisto 3, PORI