Siirry sisältöön

Kone- ja tuotantotekniikan tutkintokoulutus

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Satamakatu 19, Rauma
Hakuaika
Jatkuva
Koulutusaika
Jatkuva
TE-palvelut

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan tutkinnon osittain työllistymistä tukevan, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti, josta sovitaan koulutuksen alussa. Koulutuksen kesto määräytyy yksilöllisesti opiskelijan oppimisen ja aikaisemman osaamisen sekä valitun tutkinnon ja osaamisalan perusteella. Opetuskieli on suomi.

Kohderyhmä

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto on tarkoitettu kone- ja metallialasta kiinnostuneille henkilöille. Mikäli ala on sinulle täysin uusi, suosittelemme hakeutumaan ensin lyhyelle (20 pv) Tutustu Metallialaan -jaksolle (nro 724065), jonka aikana pääset tutustumaan toimialan ammatteihin, työtehtäviin ja eri koulutusmahdollisuuksiin. Haku tutustumisjaksolle aukeaa arviolta joulu-tammikuun vaihteessa. Tuotantotekniikan ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on alan peruskoulutus tai työelämästä hankitut vastaavat taidot. Alan työkokemus katsotaan eduksi.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille, ensisijaisesti 20 vuotta täyttäneille TE-toimiston työnhakijoille. Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, on kielitaitovaatimuksena suomen kielessä vähintään A2.2.

Tavoite

Tässä koulutuksessa voi suorittaa tutkinnon osia seuraavista tutkinnoista:

Tutkintokoulutuksen tavoitteena on vastata alueen yritysten työvoimatarpeisiin ja tarjota tarvittavaa osaamista kone- ja metallialan työtehtäviin työllistymiseksi. Ammatillista osaamista hankitaan suorittamalla valitun tutkinnon tutkinnon osia tai tarvittaessa koko tutkinto, mikäli työllistyminen sitä edellyttää.

Tutustu koulutusalan opintoihin tämän videon myötä: https://www.youtube.com/watch?v=8IBS2jhibOw(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Sisältö

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto:

Tutustu Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon tutkinnon perusteisiin tästä(siirryt toiseen palveluun).

Tuotantotekniikan ammattitutkinto:

Tutustu Tuotantotekniikan ammattitutkinnon tutkinnon perusteisiin tästä(siirryt toiseen palveluun).

Kustannukset

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksuton.

Lisätietoja

Koulutukseen haku ja koulutusaikaiset etuudet:

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy Työ- ja elinkeinotoimistoilta Työllisyysalueille 1.1.2025. Siirto voi aiheuttaa muutoksia TE-toimiston yhteystietoihin. Lisätietoa Työmarkkinatorilta tästä(siirryt toiseen palveluun).

www.kela.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (työmarkkinatuki ja peruspäiväraha)

www.tyj.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (ansiosidonnainen päivaraha)

Hakeutuminen

Hae koulutukseen sivulla olevasta Hae koulutukseen -kohdasta. Haku ohjautuu TE-toimiston hakulomakkeelle. Täytä hakemus huolellisesti kaikilta osin ja perustele koulutustarpeesi. Huolehdithan, että olennainen työ- ja koulutushistoriasi käyvät ilmi hakemuksestasi. Linkki(siirryt toiseen palveluun) koulutukseen TE-toimiston sivuilla. Valintapäätös perustuu hakemuksessa ilmoittamiisi tietoihin ja kouluttajan haastatteluun.

Koulutuksen suomen kielen kielitaitovaatimus on A2.2 kaikkien neljän osa-alueen osalta (kuullun ymmärtäminen, puhuminen, luetun ymmärtäminen, kirjoittaminen). Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakija kutsutaan kielitaitokokeeseen. Lisätietoja: kielitaitotasot ja -kokeet

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Tyomarkkinatorin Asiointi – Henkilöasiakas -palvelussa(siirryt toiseen palveluun). Huomioithan, että koulutushakemus on sitova. Hakemuksen perumisella tai valintahaastatteluun osallistumatta jättämisellä ilman pätevää syytä saattaa olla vaikutusta työttömyysturvaoikeuteen. Huom. Varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta huolehdithan, että TE-toimistossa on laadittu työllistymissuunnitelma, jossa on sovittu koulutukseen hausta.

Yhteyshenkilöt