Siirry sisältöön

Hoiva-avustaja

Hakeutuminen
Työvoimakoulutus
Tutkinto
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, PT
Toteutus
Päivä
Sijainti
Tiedepuisto 3, Pori
Hakuaika
-
Koulutusaika
-

Aikataulu ja toteutus

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena, joka sisältää lähiopetusta, etä- ja verkkotyöskentelyä sekä työpaikalla tapahtuvia oppimisjaksoja (työvuorot työpaikan työaikojen mukaisesti).

Kohderyhmä

Koulutus on työvoimakoulutusta. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat työttömät työnhakijat ja työttömyysuhan alaiset henkilöt, jotka haluavat työskennellä esim. avustajina palvelutaloissa.

Tavoite

Hoiva-avustajakoulutuksen suorittaneet voivat työskennellä avustavissa tehtävissä esimerkiksi ikääntyneille tai vammaisille tarkoitetuissa palvelutaloissa, hoivakodeissa ja asumispalveluyksiköissä. Hoiva-avustajan työ sisältää erilaisia avustavia tehtäviä asiakkaiden arjessa ja perushoidossa esimerkiksi avustamista kodinhoidossa, ruokailuissa, hygienian hoidossa, vaatehuollossa, ulkoilussa, viriketoiminnassa ja puhtaanapidossa.

Ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot ovat ammattitaidon keskeinen osa. Hoiva-avustajakoulutus soveltuu ihmisläheisestä työstä kiinnostuneille, jotka haluavat toimia avustajina ikääntyneille tai vammaisille.

Hoiva-avustajan osaamisen mukaiset tutkinnon osat suorittanut henkilö voi jatkaa opintojaan ja suorittaa koko Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, lähihoitaja. Ennen sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon johtavaa koulutusta tulee suorittaa soveltuvuuskoe, josta tulee saada hyväksytty tulos. Lisäksi sosiaali- ja terveysalan perustukinnon koulutukseen liittyy terveydentilavaatimuksia. Lisätietoja: Terveydentilavaatimukset(siirryt toiseen palveluun)

Sisältö

Hoiva-avustajan koulutukseen kuuluu kaikille pakollisina tutkinnon osina sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta 3 tutkinnon osaa, jotka ovat:

Koulutuksen laajuus on 60 osp.

Mikäli opintoihin tai työpaikalla oppimiseen sisältyy työskentelyä alaikäisten parissa, on opiskelijan esitettävä rikostaustaote.

Valintaperusteet

Ammattiin soveltuvalla tulee olla hyvä terveydentila. Tiedoksi alan terveydentilavaatimukset(siirryt toiseen palveluun)

Mikäli opintoihin tai työelämässä oppimiseen sisältyy työskentelyä alaikäisten parissa, on opiskelijan esitettävä rikostaustaote.

Kustannukset

Koulutus on opiskelijalle maksutonta.  

Lisätietoja

Koulutukseen hakeminen:

Koulutuksen aikaisista opintososiaalisista etuuksista saat tietoa:

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan 27.2.2025 mennessä Hae koulutukseen -​kohdasta. Haku ohjautuu työvoimaviranomaisen hakulomakkeelle. Täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta ja miten tämä edistää työllistymistäsi. Linkki(siirryt toiseen palveluun) koulutukseen Työmarkkinatorin sivuilla. Esivalintapäivä on 28.2.2025. Esivalinnan perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastattelupäivä on 11.3.2025 tai 12.3.2025.

Koulutukseen valinta perustuu hakemuksessa esitettyihin tietoihin ja haastatteluun. Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hakija kutsutaan kielitaitokokeeseen. Koulutuksen kielitaitotasovaatimus on B1.1. Lisätietoja: Kielitaitotasot- ja kokeet

Huolehdithan, että Työllisyysalueella on tehty kanssasi koulutuksesta työllistymissuunnitelma varmistaaksesi oikeutesi mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan koulutuksen ajalta. Koulutushakemus on sitova. Hakemuksen perumisella ilman pätevää syytä saattaa olla vaikutusta työttömyysturvaoikeuteen. Jos sinut hyväksytään koulutukseen, niin työnhakusi tulee olla voimassa.

Yhteyshenkilöt

Maija Peltomäki

Koulutuspäällikkö, Hiusala, Kauneudenhoitoala, Liikunnanohjaus, Sosiaali- ja terveysala

etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8092
Tiedepuisto 3, PORI