Energia-alan ammattitutkinto, Voimalaitostekniikan osaamisala
- Hakeutuminen
- Oppisopimus
- Tutkinto
- Energia-alan ammattitutkinto, AT
- Toteutus
- Monimuoto
- Sijainti
- Professorintie 5, Pori
- Hakuaika
- Tulossa
- Koulutusaika
- Tulossa
Aikataulu ja toteutus
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Koulutuksen kesto on noin 2 vuotta oppisopimuskoulutuksena.
Kohderyhmä
Koulutus sopii, jos olet voimalaitosalan ammattilainen ja olet työsuhteessa voimalaitoksella. Tutkinnolla syvennät osaamistasi voimalaitosalasta.
Tavoite
Energia-alan ammattitutkinnon suorittaneella on energia-alan työtehtävissä vaadittu ammattitaito. Tutkinnon suorittanut osaa toimia turvallisesti, itsenäisesti ja yhteistyössä energia-alan vaihtelevissa työympäristöissä. Hän noudattaa määräyksiä, standardeja ja annettuja ohjeita, työelämän toimintatapoja ja työturvallisuusvaatimuksia. Hän hallitsee työssään tarvitsemiensa tietojärjestelmien ja sovelluksien käytön.
Voimalaitoksen käyttäjä osaa voimalaitosprosessien käytön ja tuntee prosessien tärkeimpien komponenttien toimintaperiaatteet ja osaa toimia oikein voimalaitosprosessien häiriötilanteissa. Hän tuntee yleisimmät prosessilaitteet ja hallitsee kunnonvalvonnan merkityksen käytön, seisokin ja säilönnän aikana. Hänellä on valmiudet toimia energiantuotantolaitosten käyttötehtävissä itsenäisesti sekä työryhmä ohjaamiseen liittyvissä tehtävissä. Hän osaa voimalaitosprosessien käytön ja tuntee prosessien tärkeimpien komponenttien toimintaperiaatteet. Hän osaa toimia oikein voimalaitosprosessien häiriötilanteissa. Hän huomioi työssään ympäristön ja työturvallisuus-, paineastia-, sähköturvallisuus- ja kemikaalilainsäädännön vaatimukset.
Alikonemestarin-, A- ja B-koneenhoitajankirjaan vaadittava koulutus
Henkilöllä, joka on suorittanut energia-alan ammattitutkinnon, voimalaitostekniikan osaamisalan, on alikonemestarinkirjaan vaadittava painelaitelain mukainen koulutus. Pätevyyskirjan saaminen edellyttää koulutuksen lisäksi painelaitelainsäädännössä määriteltyä työkokemusta.
Henkilöllä, joka on suorittanut tutkinnon osat Toiminta lämmöntuotannossa, Voimalaitoksen automaatio- ja sähköjärjestelmien käyttö ja Voimalaitoksen vesien käsittely on A-koneenhoitajakirjaan vaadittava painelaitelain mukainen koulutus. Pätevyyskirjan saaminen edellyttää koulutuksen lisäksi painelaitelainsäädännössä määriteltyä työkokemusta.
Henkilöllä, joka on suorittanut tutkinnon osan Toiminta lämmöntuotannossa, on B-koneenhoitajakirjaan vaadittava painelaitelain mukainen koulutus. Pätevyyskirjan saaminen edellyttää koulutuksen lisäksi painelaitelainsäädännössä määriteltyä työkokemusta.
Sisältö
ENERGIA-ALAN AMMATTITUTKINTOON VALMISTAVA KOULUTUS
VOIMALAITOSTEKNIIKAN OSAAMISALA, 150 OSP
Pakolliset tutkinnon osat 110 osp
- Toiminta lämmöntuotannossa, 40 osp
- Voimalaitoksen automaatio- ja sähköjärjestelmien käyttö, 20 osp
- Voimalaitoksen vesien käsittely, 20 osp
- Turbiinilaitoksen käyttö, 20 osp
- Työnjohdolliset valmiudet ja toimintojen kehittäminen voimalaitosalalla, 10 osp
Valinnaiset tutkinnon osat, 40 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 1, 20-40 osp
- Moottorivoimalaitosten käyttö, 20 osp
- Kaukolämpöverkko ja vastapaineen tuotanto, 20 osp
- Metsäteollisuuden kattiloiden käyttö, 20 osp
- Typen- ja rikinpoistoprosessien käyttö, 20 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 2, 0-20 osp
- Tutkinnon osa tai osia energia-alan ammattitutkinnon toiselta osaamisalalta tai energia-alan erikoisammattitutkinnosta, 20 osp
-
Tutkinnon osa tai osia toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 20 osp
Tutkinnon perusteet:
Hakeutuminen
Opiskelija hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä on yhteydessä WinNovan oppisopimuskoulutukseen. (p. 044 455 7500, avoinna arkisin klo 9 -15 tai oppisopimus(at)winnova.fi). https://www.winnova.fi/oppisopimus/yhteystiedot
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Lasse Rinko
Lehtori, Kone- ja tuotantotekniikka, Laboratorioala, Pintakäsittelyala, Prosessiteollisuus, Sähkö- ja automaatiotekniikka
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 7998
Professorintie 5, PORI
Juhani Nygren
Koulutuspäällikkö, Kone- ja tuotantotekniikka, Laboratorioala, Pintakäsittelyala, Prosessiteollisuus, Rakentaminen, Sähkö- ja automaatiotekniikka, Talotekniikka
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8443
Satamakatu 19, RAUMA