Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja, lihatuotteiden valmistaja
- Hakeutuminen
- Omaehtoinen
- Tutkinto
- Elintarvikealan perustutkinto, PT
- Toteutus
- Päivä
- Sijainti
- Satamakatu 19, Rauma
- Hakuaika
- Jatkuva
- Koulutusaika
- Jatkuva
Kohderyhmä
WinNovan oma jatkuva haku on avoinna kaikille hakijoille – myös jo aiemmin ammatillisen tai korkeakoulututkinnon suorittaneille.
Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Tavoite
Elintarvikkeilla on keskeinen merkitys ihmisten terveydelle, yhteiskunnan taloudelliselle ja sosiaaliselle kehitykselle, suomalaisen ruokakulttuurin ja elävän maaseudun säilymiselle sekä elinympäristön ja luonnon kestävälle kehitykselle. Elintarvikealan toimintaa ohjaavia periaatteita ovat ympäristö- ja ravitsemustietoisuus, elinkaariajattelu ja vastuu ihmisten hyvinvoinnista sekä luonnon elinkelpoisuudesta ja monimuotoisuudesta.
Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut valmistaa elintarvikkeita valmistusohjeiden mukaisesti niin, että työn tulos vastaa elintarvikkeilta edellytettyjä laatuvaatimuksia. Hän laskee raaka-ainemääriä ja tarvittaessa osaa suunnitella oman työnsä.
Sisältö
Osaamisalansa mukaisesti elintarvikealan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä seuraavissa työtehtävissä:
- elintarvikkeiden valmistaja työskentelee valmistus-, pakkaus- ja varastointitehtävissä elintarviketuotantolaitoksissa tai elintarviketeollisuudessa tai elintarvikeliikkeiden myynti- ja esittelytehtävissä
- leipuri-kondiittori työskentelee leipomoissa ja konditorioissa tai teollisuusleipomoissa, paistopisteissä, kahvila-konditorioissa, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä tai pitopalveluyrityksissä valmistus-, pakkaus- ja myyntitehtävissä
- lihatuotteiden valmistaja työskentelee esimerkiksi lihanleikkaamoissa, lihavalmistetuotannossa tai teurastamoissa tai lihan käsittely – ja myyntitehtävissä
Alan ammattilainen on luotettava, täsmällinen, hygieenisesti työskentelevä, laatutietoinen, vastuuntuntoinen, oma-aloitteinen sekä asiakaspalvelu-ja yhteistyöhenkinen.
Valintaperusteet
Opiskelijat valitaan motivaation, alalle suuntautuneisuuden ja urasuunnitelman perusteella.
Mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan kielitaitokokeeseen. Tutkinnon kielitaitovaatimus on A2.2. (Kielitaitoa vodaan soveltaa, ala päättää valinnasta).
Haastattelu pidetään paikan päällä Raumalla, Satamakatu 19. Haastatteluun kutsutaan henkilökohtaisesti sähköpostilla tai soittamalla.
Kustannukset
Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä sekä oppikirjoista.
Hakeutuminen
Koulutukseen valinta tehdään hakemuksen sekä mahdollisen haastattelun perusteella. Täytä hakulomake huolellisesti.
Yhteyshenkilöt
Hakupalvelut
hakupalvelut@winnova.fi
044 455 8500
Tiedepuisto 3, Pori
Kati Raita-aho
Lehtori, Elintarvikeala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8065
Satamakatu 19, RAUMA
Päivi Yli-Karro
Koulutuspäällikkö, Elintarvikeala, Johtamis- ja esihenkilövalmennukset, Liiketoiminta, Maahanmuuttajien koulutus, Matkailuala, Media-ala, Muu koulutus, Ohjaava ja valmentava koulutus, Ravintola- ja catering-ala, TUVA (Tutkintokoulutukseen valmentava), Yrittäjyys
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8444
Satamakatu 19, RAUMA
Niina Tuomola
Lehtori, Elintarvikeala, Matkailuala, Ravintola- ja catering-ala
etunimi.sukunimi@winnova.fi
044 455 8294
Satamakatu 19, RAUMA