IkäteknosNet
- Toteutusaika
- -
- Kohderyhmä
-
Hankkeen varsinaisia kohderyhmiä ovat valtakunnallisesti: 1. Sosiaali- ja terveysalan koulutusorganisaatioiden jatkuvan oppimisen suunnittelusta, kehittämisestä ja tarjonnasta vastaava henkilöstö (ammattikorkeakoulut, toisen asteen ammattioppilaitokset ja yliopistot) 2. Jatkuvasta oppimisesta ja osaamisen kehittämisestä vastaavien työelämäorganisaatioiden henkilöstö, kuten sosiaali- ja terveysalan palveluita tuottavien organisaatioiden henkilöstö Suomessa esim. hyvinvointialueet, yksityiset palveluiden tuottajat, kolmannen sektorin toimijat 3. Ikäteknologiaan linkittyvien sidosryhmäverkostoissa toimivat henkilöt. Potentiaaliset sosiaali- ja terveysalan, vanhustyön sekä teknologia-alan kansalliset verkostot sekä niissä toimivan henkilöt.
Alueellisesti kohderyhmiä ovat: Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Satakunnassa jatkuvasta oppimisesta ja osaamisen kehittämisestä vastaava henkilöstö vanhustyön ja -alan alueellisissa ja paikallisissa järjestöissä. - Välittäjäviranomainen
- Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
- Rahoitusohjelma
- ESR 2014-2020
- Toteuttajaverkostot
- Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy, Oulun Ammattikorkeakoulu Oy, Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy, Tampereen ammattikorkeakoulu Oy, Länsirannikon Koulutus Oy
- Yhteyshenkilö
- Malmivuori Jonna
Väestön ikääntyminen vaatii ikäteknologian tehokkaampaa hyödyntämistä. On tarpeen tukea ikääntyvien kotona asumista ja kotihoitoa teknologian avulla. Ikäteknologia tarkoittaa digitaalisia palveluja, laitteita, sovelluksia ja tietojärjestelmiä, jotka tukevat ikääntyneiden arkea ja ammattilaisten työhyvinvointia. Haasteena on sosiaali- ja terveysalan henkilöstön puutteellinen ikäteknologiaosaaminen ja koulutuksen pirstaleisuus, joka ei vastaa työelämän tarpeisiin.
IkäteknosNet-hankkeen päätavoitteena on luoda strateginen verkostoyhteistyömalli ikäteknologian jatkuvan oppimisen koulutustarjonnalle. Verkostot tukevat koulutuksen kehittämistä ja siitä tiedottamista. Hankkeessa toteutetaan nykytilan analyysi ikäteknologian jatkuvan oppimisen koulutustarjonnasta sekä ikäteknologiaosaamiseen ja koulutustarjontaan liittyvistä verkostoista. Tämän pohjalta kehitetään jatkuvan oppimisen koulutustarjonnan yhteistyötä sidosryhmien ja oppilaitosten kanssa työpajojen ja haastattelujen avulla. Tuloksena syntyy verkostoyhteistyömalli, hyödyntäen näyttöön perustuvaa tietoa ja ennakointitietoa. Yhteistyötä kehitetään koko hankeprosessin työskentelyn ajan, jotta se saadaan toimivaksi ja tehokkaaksi. Malli pilotoidaan ja arvioidaan, minkä jälkeen se viimeistellään ja dokumentoidaan laajaa käyttöä varten. Hankkeen seurauksena syntyy kansallinen ikäteknologian jatkuvan oppimisen koulutustarjonnan verkostoyhteistyömalli, IkäteknosNet, joka mahdollistaa ajasta ja paikasta riippumattoman, työelämässä suoraan sovellettavan jatkuvan oppimisen. Tämä parantaa koulutuksen saatavuutta ja laatua sekä edistää kustannustehokkuutta ja tuottavuutta koulutusorganisaatioissa ja sosiaali- ja terveysalalla. Ammattilaisten ikäteknologiaosaaminen paranee. Ikääntyvät hyötyvät paremmista digitaalisista palveluista, mikä parantaa heidän elämänlaatuaan.

