Siirry sisältöön

Elintarvikealan nopeat ja joustavat koulutuspolut

Toteutusaika
-
Kohderyhmä

Hankkeen kohderyhmiä ovat elintarvikealan kausityöntekijät, joilla on moninainen koulutus-, kieli- ja kulttuuritausta, ja nuoret sekä vakituiset työntekijät, työnohjaajat ja opettajat, jotka tarvitsevat uusia taitoja alati muuttuvassa monikulttuurisessa työympäristössä.

Välittäjäviranomainen
Keski-Suomen ELY-keskus
Rahoitusohjelma
ESR+
Toteuttajaverkostot
SAMK, Pyhäjärvi-instituutti
Yhteyshenkilö
Raukola Tuula

Hankkeessa kehitetään ratkaisuja elintarvikealan työvoiman haasteisiin, jotka koskevat erityisesti kausityön ja koulutukseltaan sekä kieli- ja kulttuuritaustaltaan monimuotoisen maahanmuuttajataustaisen työvoiman sekä nuoren työvoiman käyttöä.

Hankkeessa käynnistetään säännöllisesti kokoontuvan elintarvikealan asiantuntijafoorumin toiminta, johon kutsutaan alan yritysten ja oppilaitosten edustajia sekä muita julkisen tahon edustajia Satakunnasta ja Vakka-Suomesta. Asiantuntijafoorumin lisäksi hanke kokoaa yhteen osaajaverkoston, jota hyödynnetään nopean ja ajantasaisen tiedon kokoamiseen alan osaamistarpeista. Verkostosta kerättävän tiedon pohjalta hankkeen toteuttajat suunnittelevat ja pilotoivat mikrokoulutuksia hankkeen kohderyhmille.

Hankkeen tuotokset

Hankkeen tuloksena syntyy toimintamalli, jolla tarkoitetaan säännöllisesti kokoontuvan elintarvikealan asiantuntijafoorumin ja sitä täydentävän osaajaverkoston toimintaa ja toiminnan vaikutuksesta järjestettäviä mikrokoulutuksia.

Hankkeen laadullisena tuloksena osallistuneiden henkilöiden osaaminen on parantunut, minkä arvioidaan heijastuvan suoraan koettuun työhyvinvointiin ja lisäävän työn tuottavuutta ja työhön sitoutumista.