Elintarvikealan mikrokoulutukset käynnistyvät
Ilmoittautuminen WinNovan toteuttamiin elintarvikealan mikrokoulutuksiin on avattu!
Koulutukset ovat suunnattuja alan kausityöntekijöille ja nuorille, jotka tähtäävät elintarvikealan töihin tai opintoihin. Koulutukset toteutetaan pääsääntöisesti WinNovan Porin ja Rauman opetustiloissa. Tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan koulutuksia voidaan järjestää myös etäyhteydellä ja yritysten omissa tiloissa.
Helmi-maaliskuun 2025 koulutukset kehittävät elintarvikealan työelämätaitoja:
- Kielitaito – ammatillista perussanastoa suomeksi
- Suomalainen työkulttuuri
- Tiimityö
- Perusdigitaidot
Koulutuksiin voi ilmoittautua osoitteessa https://bit.ly/40XvgpH(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun). Ilmoittautumislomakkeella on kerrottu tarkemmin mm. koulutusten aikataulusta ja paikkakunnista. Ilmoittautuminen helmi-maaliskuun koulutuksiin päättyy 31.1.2025.
WinNova toteuttaa hankkeessa useita mikrokoulutuksia elintarvikealan kausityöntekijöille ja nuorille. SAMK toteuttaa hankkeessa koulutuksia AMK-opintoihin tähtääville 2. asteen opiskelijoille ja alalta valmistuneille nuorille sekä elintarvikealan työnohjaajille yrityksissä ja alan opettajille ja ohjaajille oppilaitoksissa. Koulutukset toteutetaan vuosina 2025-2026 ja niistä tullaan tiedottamaan hankkeen verkkosivuilla www.winnova.fi/notkea.
Hankkeen tuotoksena syntyy tarvelähtöisiä mikrokoulutuksia ja koulutusmateriaaleja, joita voidaan jatkossakin hyödyntää elintarvikealan koulutustarpeisiin.
Lisätietoa hankkeesta ja koulutuksista:
Riitta Alamäki riitta.alamaki@winnova.fi
Johanna Hankimaa-Khezami johanna.hankimaa-khezami@winnova.fi
Tuula Raukola tuula.raukola@winnova.fi
Iina Virtanen iina.virtanen@samk.fi
Koulutukset toteutetaan osana EU:n osarahoittamaa hanketta Elintarvikealan nopeat ja joustavat koulutuspolut ja ne ovat osallistujille maksuttomia.