Siirry sisältöön

WinNovan täydennyskoulutukset organisaatioiden tukena

Työelämäpalveluiden johtaja Teija Harju ja Rauman Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Riki Kupiainen keskustelevat koulutuksista pöydän ääressä.

WinNova toi tänä syksynä koulutusvalikoimiinsa suuren määrän tiiviitä täydennyskoulutuksia.

Se oli vaatimattomasti Maailman paras koulutuspäivä, johon Rauman Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Riki Kupiainen yhdessä kollegoidensa kanssa keväällä osallistui. Päivän teemana olivat työelämätaidot ja sen aikana syvennyttiin muun muassa vuorovaikutustilanteisiin, ristiriitoihin ja itsetuntemukseen erilaisten työkalujen avulla.

-Päivä sisälsi niin luentoa kuin osallistavaa tekemistä ja moni tapahtumaan osallistuneista koki, että erityisesti vuorovaikutteiset osiot olivat parasta antia. Miksi järjestää tavallinen koulutuspäivä, kun voi järjestää maailman parhaan koulutuspäivän, Kupiainen summaa.

Maailman paras koulutuspäivä oli Nuorkauppakamarille räätälöity koulutus, jollaisia WinNovassa voidaan luoda juuri oman organisaation tai yhteisön tarpeisiin.

Lisäkouluttautuminen ja osaamisen täydentäminen ovat alalla kuin alalla tärkeä osa ammattitaidon syventämistä ja organisaation toimintatapojen kehittämistä.

Siksi WinNovassa onkin lähdetty rakentamaan uudenlaista, lyhytkestoista täydennyskoulutustarjontaa, jolla ei tähdätä tutkintoihin, vaan jolla pyritään suoraan vastaamaan henkilön ja yrityksen täsmätarpeisiin. Täsmäkoulutuksin tuetaan organisaation kehittymistä sekä henkilöstön motivaatiota ja itsetuntemusta.

-Me WinNovan työelämä- ja yrityspalveluissa keräämme yrityksiltä tietoa osaamistarpeista ja rakennamme tarjontaa sen ja opettajiemme vahvan pedagogiikan avulla koulutustuotteiksi ja palveluiksi, joilla autamme paikallista elinkeinoelämää menestymään, työelämäpalveluiden johtaja Teija Harju summaa ja jatkaa:

-Täsmäkoulutukset eli pienet osaamiskokonaisuudet ovat hektisessä ajassa tämän hetken oppimisen tapa.

WinNovalla on tänä syksynä ensimmäistä kertaa tarjolla useita erilaisia valmiiksi suunniteltuja tilauskoulutuksia monen eri alan organisaatioille.

Tilauskoulutukset ovat lyhimmillään yhden aamu- tai iltapäivän mittaisia koulutuksia tai kahdelle eri päivälle jaettuja puolipäiväisiä koulutuksia. Tämä madaltaa kynnystä osallistua koulutuksiin, kun henkilöstön ei tarvitse raivata kalenterista tilaa useampia päiviä.

Esimerkkeinä neljän tunnin tilauskoulutuksista ovat Kehityskeskusteluvalmennus johdolle ja esihenkilöille, Aidon asiakaskohtaamisen työpaja sekä Palautteen voima -valmennus esihenkilöille.

Näissä tiiviissä koulutuksissa annetaan uusia näkökulmia ja toimintatapoja ja voidaan lyhyessäkin ajassa uudistaa organisaation toimintatapoja.

Täydennyskoulutusten lisäksi yritykset voivat tilata WinNovalta erilaisia asiantuntijapalveluita esimerkiksi rekrytoinnin, työhyvinvoinnin ja itsetuntemuksen kehittymisen tueksi. Näitä ovat esimerkiksi Thomas-analyysi sekä RMP-motivaatioprofiili.

Lisäksi WinNovan kanssa voidaan yhteistyössä räätälöidä juuri kyseisen organisaation tarpeisiin sopiva koulutus.

Tilauskoulutusten ja -palvelujen tarjonta löytyy WinNovan työelämä- ja yrityspalveluiden verkkosivuilta. Sieltä löytyvät myös yrityksille ja henkilöasiakkaille avoimet lyhyt- ja korttikoulutukset, esimerkiksi anniskelu- ja hygieniapassit sekä työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutukset, joihin on parhaillaan hakuja avoinna.

Riki Kupiaiselle WinNovan työelämäpalvelut ovat tuttuja paitsi Nuorkauppakamarin kautta, myös työelämästä. VSP:lla palvelupäällikkönä työskentelevä Kupiainen suoritti yhdessä kollegoidensa kanssa johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon WinNovassa.

Yhteistyöstä WinNovan kanssa myös Thomas-analyysi on tuttu Kupiaiselle. Analyysi antaa arvokasta tietoa henkilöstön toimintatavoista esimerkiksi erilaisissa johtamis- ja muutostilanteissa, konflikteissa tai vaikka uuden oppimisessa.

-Thomasin kautta selvisi tarkemmin esimerkiksi se, miten työminäni reagoin painetilanteissa, mitkä keinot motivoivat minua ja millaiset tilanteet koen epämiellyttävänä. Se selkeytti mukavuusalueita ja turhautumisen paikkoja.

Analyysi antoi myös tärkeää tietoa alaisista. Kupiainen on itsekin saanut huomata, että esihenkilönä henkilökunnan analyysien tuloksiin on ollut tärkeätä palata, sillä se auttaa huomattavasti esihenkilötyössä.

-Olen tarkkaan lukenut tuloksia läpi ja seurannut niitä omaksuakseni sen, mitkä ovat kullekin henkilölle mielekkäät tavat työskennellä ja mitkä asiat heitä motivoi.

Koulutuksia ja palveluja työelämän tarpeisiin

Tilauskoulutukset on suunnattu yrityksille ja työyhteisöille. Ne ovat maksullisia koulutuksia, joissa koulutuksen ajankohta ja paikka sovitaan asiakkaan kanssa erikseen.

Lyhytkoulutukset ja korttikoulutukset on suunnattu yrityksille ja henkilöasiakkaille. Ne ovat maksullisia koulutuksia, joissa koulutuksen ajankohta on määritelty. Koulutukset pääasiassa WinNovassa tai verkossa. Näihin voi osallistua yritysten henkilökuntaa, sekä henkilöasiakkaita.

Tilauspalvelut on suunnattu yrityksille ja työyhteisöille. Ne ovat maksullisia asiantuntijapalveluita mm. rekrytoinnin, opiskelijoidemme tavoittamisen, työhyvinvoinnin ja itsetuntemuksen kehittymisen tueksi.

Tämän lisäksi WinNova tarjoaa räätälöityjä koulutuksia yrityksille ja työyhteisöille. Tällöin koulutuksen suunnittelu ja toteutus perustuu annettavaan tarjoukseen.