Siirry sisältöön

WinNovan TKI-toiminta näkyväksi

Ammatillisen toisen asteen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) tavoitteena on kehittää ammatillista koulutusta ja edistää koulutuksen järjestäjän osallistumista ekosysteemien tutkimus- ja kehitystoimintaan. TKI-toimintaan luetaan ennakointi, innovaatio- ja kehittämisverkostoissa tehtävä yhteistyö sekä tutkimuksiin ja selvityksiin osallistuminen. Ammatillisen toisen asteen käytäntölähtöinen innovaatio- ja kehittämistoiminta on vakiintunutta, mutta tutkimustoiminta on jäänyt vähäisemmälle huomiolle.

WinNovan Kehitys- ja kansainvälisyyspalvelut on kartoittanut tutkimuksia, henkilöstön korkeakouluopintoihin liittyviä opinnäytetöitä ja kehittämishankkeiden selvityksiä, joissa WinNova on ollut kohteena vuosina 2020–2023. Yhteensä tutkimuksia, selvityksiä ja opinnäytetöitä tunnistettiin 57, joista 39 on WinNovan henkilöstön tekemiä. Aiheet jakautuivat monipuolisesti eri teemoihin, kuten koulutuksen, työelämäyhteistyön, osaamisen ja johtamisen kehittämiseen.

Tutkimustoiminnan tulokset sisältävät paljon tietoa, jota on tarkoitus entistä laajemmin hyödyntää WinNovan ennakointi- ja kehittämistoiminnassa. Ne tuovat lisäarvoa myös alueelliseen ja valtakunnalliseen innovaatio- ja kehittämistoimintaan.

WinNovan TKI-toimintaa tuodaan jatkossa paremmin näkyväksi ja siitä tullaan kertomaan muun muassa WinNovaatioita-blogeissa, jotka sisältävät kuulumisia sekä TKI- että hanketoiminnasta. Ensimmäisenä julkaistiin Juha Harikkalan blogi Näkökulma muuttuvaan johtajuuteen – Esihenkilön muutosjoustavan mielenmallin ja valmentajaidentiteetin rakentuminen.

Tiedoksi myös, että WinNova on Ammatillisen koulutuksen tutkimusseuran OTTU ry:n jäsen. Oheisesta linkistä pääset lukemaan OTTU ry:n jäsenkirjettä, jossa on mm. tietoa tulevista ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivistä ja kirjoittajakutsu Ammattikasvatuksen aikakauskirja (AKAKK-tiedelehti) 2/2025 teemanumeroon, johon toivotaan uraohjausta ammatillisen kasvun kysymyksenä tarkastelevia kirjoituksia.
https://sway.cloud.microsoft/ai2jz6T0L2SOoNf4?ref=Link&loc=play(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Kysy lisää TKI-yhteistyöstä ja lähetä yhteystyöideoita:
Kehitys- ja kansainvälisyyspalvelut
Tiina Kallio tiina.kallio@winnova.fi
Tuula Raukola tuula.raukola@winnova.fi