Siirry sisältöön

Matka Athloneen Irlantiin 12.-13.8.2024

Opiskelijan vieminen määränpäähän alkoi jo sunnuntaina maanantain aamulennon vuoksi. Maanantaina aikainen herätys ja kohti lentokenttää. Auto parkkiin ja saavumme kentän aulaan. Kerroin miten opiskelija löytää oman lentonsa tiedot isolta näytöltä. Itsepalvelu check-in vaati virkailijan apua ja opiskelija olisi siitä selviytynyt ilman hänen palveluaan. Minä en selvinnyt. Kyllä nuoret ovat fiksuja. Laukun jättäminen hihnalle sujui ongelmitta.

Turvatarkastuksessa taas ope kertoi menettelytavat ja pääsimme porttien läpi ilman tehotarkastusta. Kerroin siinäkin mihin eri tilanteisiin voi joutua.

Lento sujui hyvin ja Vip-palvelu odotti meitä kentällä. Hr-johtaja Eoin Mannion odotti sovitusti meitä ja kyyditsi hotellin etuovelle saakka.

Hotellissa olimme jo klo 12 paikallista aikaa. Saimme heti tutustumiskierroksen ravintoloihin, keittiöihin ja juhlatiloihin. Kokoustilat olivat käytössä. Kylpylän ja kuntosalin näimme ikkunan takaa. Ne ovat myös harjoittelijoiden käytössä. Keittiöitä on 2, aamiais- ja iso keittiö. Leivontatila on ison keittiön vieressä. Keittiöihin ei ollut mitään asiaa siviilivaatteissa. Punaiset viivat lattiassa kertoivat rajan. Annoksista enemmän Päivi Tikkasen blogissa.

Asiakkaat ovat elokuussa pääasiassa lomalla olevia perheitä, viikonloppuisin hää- ja muita juhlatilaisuuksia. Rannalla on ulkopuolisen yrityksen vesipuisto ja takapihalla samoin ulkopuolisen vetämä golf-kenttä. Ulkoilualueelle niemen kärkeen saa vastaanotosta porttikoodin.

Kulkeminen: henkilökunnalla on pikkubussikuljetus Athlonen keskustaan ilmaiseksi. Matka on 7,5 km ja tie hyvin vilkasliikenteinen ja suurimmaksi osaksi ilman pyörätietä eli en suosittele.

Takaisin lentokentälle pääsee bussilla tai junalla. Juna jää Dublinin laitamille. Metrolla pääsee muutamalla vaihdolla kentälle. Bussilla suora yhteys ja se on kätevin Athlonesta käsin.

Vapaapäivinä kannattaa liikkua esim. Galwayhin ja Dubliniin. Opiskelija toivoo saavansa apua verkon kautta ostettavaan matkalippuun. Onneksi henkilökunta on ystävällistä ja auttavaista. Heiltä sai aina apua.

Vinkit: muista ottaa adapteri sähkölaitteita varten ja pyykinpesuainetta. Tietty myös työvaatteet. Kaikki ruoat saa hotellilta, myös vapaapäivinä. Muista myös: How are you? Ja I’m fine thanks ja please. 2 ensimmäistä ei periaatteessa tarkoita mitään, ne ovat kohteliaisuuksia. Please aina kun pyydät jotain.

Päivi Suotunen, Lehtori / Matkailuala, Ravintola-​ ja catering-​ala, Rauma