WinNovassa keskityttiin hävikkiviikolla lautasjätteen vähentämiseen
WinNova osallistui valtakunnalliseen Hävikkiviikkoon viikolla 37. Opiskelijaravintoloiden asiakkaat vähentämään lounaan ruuasta jäänyttä lautastähdettä, jota mitattiin päivittäin. Kalakeittoateriasta kertyi selvästi eniten lautastähdettä, keiton liemi ja tuore leipä olivat bioastiassa.
Lautastähdettä jäi keskimäärin viikon aikana
Pori
Wilkas 1 g / asiakas 63 annosta
Pritsi 2 g / asiakas 31 annosta
Rauma
Paussi 2 g / asiakas 30 annosta
Sosteri 2 g / asiakas 19 annosta
Messi 1 g / asiakas 16 annosta
Sosteri 2 g / asiakas 19 annosta
Kullaa
Metsätähti 1 g / asiakas 3 annosta
Lautastähteen mittaamista WinNovassa jatketaan pistokokein.
– säästät selvää rahaa
– toimit kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti
– toimit vastuullisesti
Otathan ruokaa lautasellesi nälän, älä tottumuksen mukaan.